Een getuige uit Lochem in de Johan Cruijff Arena

Een getuige uit Lochem in de Johan Cruijff Arena

Als inwoner van Lochem ging Theo van Putten, samen met zijn gezin, afgelopen zaterdag 20 april 2024 met zo’n 90 leden van de gemeente Lochem van Jehovah’s Getuigen mee naar de Johan Cruijff ArenA. Voor het eerst sinds jaren waren de getuigen weer eens uit heel Nederland bij elkaar. Er waren 30.385 aanwezigen; ze stroomden binnen vanuit de NS-stations en alle parkeerplaatsen rond de ArenA. Het was voor het eerst dat de ArenA daarvoor werd gebruikt. "Ik probeerde me er een voorstelling van te maken, hoe de aanwezige stewards, die normaal aan voetbalfanaten gewend zijn, dit hebben ervaren." Aldus van Putten. 

Wat van Putten meteen opviel was de gemoedelijke sfeer. “Iedereen volgde prompt de aanwijzingen op, oude vrienden die elkaar omhelsden, veel geduld en gelach in de lange rijen bij de damestoiletten, toeschietelijke handen voor de ouderen en gehandicapten, en dat gemoedelijke sfeertje bleef zo, helemaal tot aan het eind, toen iedereen weer zijns weegs ging. Geen onvertogen woord, alles verliep perfect.” 

De reden achter deze speciale bijeenkomst

Een bezoek van Stephen Lett, een lid van het Besturend Lichaam van Jehovah’s Getuigen, vanuit hun hoofdkantoor in de VS. Er werden videopresentaties vertoond over het wereldwijde werk, deze keer met name met betrekking tot alle moeite die gedaan wordt om dove mensen in heel de wereld te helpen met bijeenkomsten en publicaties in gebarentaal.   De hoofdlezing ging voornamelijk over details uit de ervaringen van de profeet Jona en wat de getuigen daarvan kunnen leren met betrekking tot hun eigen houding jegens hun toewijzing: de prediking van het Goede Nieuws. Er werd samen gezongen en er werd een begin- en een slotgebed uitgesproken.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.