Deelnemers Maestro hebben er zin in

Deelnemers Maestro hebben er zin in

Op zaterdag 6 april zullen vier bekende Larenaren schitteren in een onvergetelijk concert. Deze vier deelnemers gaan het strijdend tegen elkaar opnemen om de eervolle titel "Maestro Laren 2024". De muziekvereniging Apollo is de organisatie achter dit bijzondere evenement, dat zal plaatsvinden in Witkamp te Laren. Al wekenlang is het concert onderdeel van het gesprek en dat bleek wel op de dag van de voorverkoop. Binnen een dag was het concert al uitverkocht. De afgelopen weken hebben de deelnemers hard geoefend om er ook daadwerkelijk een onvergetelijke avond van te maken.

Voormalig huisarts Roel de Vries vindt het een hele eer dat Apollo hem hiervoor benaderd heeft, al moest hij er wel even over nadenken. “Het stond niet op mijn bucketlist.” Vertelt Roel met een lach. “Het initiatief is erg leuk, en daarom doe ik er ook graag aan mee.” Roel heeft inmiddels al beide repetitieavonden gehad. Tegenwoordig speelt Roel met enige regelmaat gitaar, maar echte achtergrond in de muziek heeft hij niet, op wat blokfluitles en pianoles in zijn jeugd na. “Ik vind het lastig om mijn kansen in te schatten. Helemaal kansloos ben ik denk ik niet.” Roel doet mee voor de lol en hoeft niet perse te winnen, al zal hij wel zijn best doen. “Ik heb er wel zin in. Verwacht dat het een leuke avond zal worden.”

Ronnie Degen is één van de vier deelnemers. Hij heeft een lange achtergrond in de evenementensector, al zal dit hem niet helpen, zegt hij zelf. “Ik zit al 25 jaar in de muziek, maar heb nog nooit een instrument gespeeld. Dat kan ik ook niet.” Toen de muziekvereniging hem vroeg of hij mee wilde doen, hoefde Ronnie niet lang na te denken. Bij de keuze voor de muziek, was er keuze uit vier nummers. Ronnie houdt wel van een uitdaging en nam naar eigen zeggen het moeilijkste nummer. “Ik verwacht dat het nog een hele uitdaging zal worden. Ik heb gedegen tegenstanders, maar de sfeer onderling is erg goed. Soms dagen we elkaar een beetje uit in de appgroep. We moeten elkaar wel een beetje scherp houden. Lacht Ronnie.

Ingri Imenkamp werd ook benaderd door Apollo. “Ik dacht eerst dat het ging om een stukje in Laren Magazine, maar toen vroegen ze of ik mee wilde doen.” Aldus de Larense ondernemer. Lang heeft ze er niet over nagedacht. “Dat had ik achteraf misschien wel moeten doen.” Lacht Ingri. “Maar wie A zegt moet ook B doen.” Ingri heeft wel respect gekregen voor het dirigeren. Of ze ook kans maakt om in de finale te komen of misschien zelfs te winnen, daar heeft ze werkelijk geen idee van. “Dat is zo moeilijk in te schatten. Het zijn allemaal gedreven mensen, die er ook echt voor gaan. Achtergrond in de muziek heeft ze niet. “Volgens mijn familie ben ik de meest valse zangeres die er is.” Lacht ze. Winnen is niet belangrijk voor Ingri. Meedoen is al een hele eer.

Supermarktondernemer Bastian Beuzel zal ook het dirigeerstokje oppakken. “Dat Apollo mij zien als bekende Larenaar en gevraagd heeft, vind ik een hele eer.” Aldus de jonge ondernemer. Bastian heeft er wel even over nagedacht, hij heeft immers nooit een instrument bespeeld. “Het is een leuke activiteit voor het dorp en de muziekvereniging, dus al snel was ik om.” Op het moment van schrijven heeft Bastian net de tweede repetitie achter de rug. “Zo gaaf om voor de hele groep te staan.” Het dirigeren is hij wel anders gaan bekijken. “Er komt echt veel meer bij kijken. Het is knap lastig.” De komende tijd gaat Bastian de muziek wat vaker beluisteren. Over winnen denk hij niet na. “Het is leuk om mee te doen en iedereen gaat ervoor.”

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.