Henk Horsman al 1000 keer scheidsrechter bij Sportclub Lochem

Henk Horsman al 1000 keer scheidsrechter bij Sportclub Lochem

Onlangs heeft Henk Horsman zijn duizendste wedstrijd gefloten bij Sportclub Lochem. Om 1000 keer als clubscheidsrechter de wedstrijden tot een goed einde brengen is een hele mooie prestatie.

Voor het bestuur van Sportclub Lochem was dit aanleiding om de clubscheidsrechter eens goed in het zonnetje te zetten. Henk heeft van de club een mooi clubshirt met opdruk mogen ontvangen.

Op eigen wijze

Henk fluit al vanaf 1990 op geheel eigen wijze zijn wedstrijden. De voetbalclub is echter pas vanaf 1994 gaan bijhouden waardoor het werkelijke aantal een flink stuk hoger zal liggen. “En dan hebben we het nog niet eens over de bekerwedstrijden, toernooien en schoolvoetbal.” De club schat dat het aantal zo maar eens een kleine 1800 zouden kunnen zijn. Van al die wedstrijden was, volgens eigen zeggen, de mooiste wedstrijd die Henk mocht leiden de kampioenschapswedstrijd van Lochem 4 tegen DEO in het jaar 2000.

Academy

Sportclub Lochem koestert Henk als clubscheidsrechter. “Het is namelijk ieder weekend weer een hele klus om voor alle wedstrijden een arbiter te vinden. Gelukkig zijn onze seniorenteams bereid gevonden om bij toerbeurt op zaterdag ook een match in goede banen te leiden. En natuurlijk zijn we trots op onze scheidsrechter-academy waar we jonge spelers opleiden tot scheidsrechter.”

“Henk, nogmaals hartelijk dank voor al die jaren fluiten!” Laat de sportclub weten via social media.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.