Politie heropend grootste cold case-zaak van de regio en vraagt om info

Politie heropend grootste cold case-zaak van de regio en vraagt om info

De politie is forensisch onderzoek gestart in een pand aan de Nieuwstad in Zutphen. Ze hopen er aanwijzingen te vinden over een vermissingszaak van bijna 40 jaar geleden. 

Op dinsdag 17 oktober 1989 werd de 31-jarige Duncan Zwakke uit Warnsveld voor het laatst gezien in het centrum van Zutphen. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van hem. De politie heeft lang naar hem gezocht en deze cold case-zaak meermaals heropend. Waaronder nu. 

Moord in kelder

Ze zijn doen onderzoek in de kelder van Kringloop Mazzel. Al sinds de vermissing wordt gedacht dat hij in dat pand om het leven is gebracht. Dat is toentertijd ook in verklaringen aan de politie opgenomen. Met dit onderzoek hoopt de politie, dankzij de inzet van nieuwe middelen en technieken, sporen te vinden in de zoektocht naar Zwakke.

De politie: "Het lichaam van Duncan is nooit gevonden nadat hij plotseling is verdwenen. Voor zijn familieleden en vrienden is dit, ook na vele jaren, nog steeds een ingrijpende en heftige situatie. Daarom is elke tip, ook na zoveel jaren, nog steeds waardevol en welkom." De vermissing van Duncan Zwakke is een zogenaamde cold case. Een cold case is een niet opgelost ernstig misdrijf waarop een gevangenisstraf staat van ten minste twaalf jaar. Vaak gaat het om zaken waarin mensen om het leven zijn gebracht.

Op zoek naar bloed

Het pand aan de Nieuwstad wordt met blauwe schermen uit het zicht gehouden van voorbijgangers. Volgens buurtbewoners is er het één en ander opengebroken, "dat hoorde we duidelijk aan de geluiden." Wat ze hopen te vinden? Waarschijnlijk bloed. Want ook bijna 40 jaar na dato is dat nog te vinden. Het is zelfs een stuk makkelijker dan toen om het te onderzoeken. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.