Welzijn Lochem zoekt Wereldgozers

Welzijn Lochem zoekt Wereldgozers

In schooljaar 2023/2024, op woensdag 28 februari, start Welzijn Lochem met een ronde Wereldgozers. Hierbij sporten Nederlandse jongeren elke woensdag met jongeren die pas in Nederland zijn gekomen. In het nieuwe schooljaar 2024/2025 is het streven om nog drie rondes te starten, waaronder ook twee rondes voor Wereldmeiden!

Wereldmeiden/wereldgozers is een MDT/maatjesproject waarin Nederlandse jongeren, die net in Nederland zijn komen wonen, al sportend elkaar helpen integreren in de samenleving. Door samen te sporten en bewegen leren zij elkaars culturen kennen, nieuwe vrienden ontmoeten en worden de buitenlandse jongeren de taal machtig in een voor hun vreemd land. Uiteindelijk is het doel om de buitenlandse jongeren een welkom gevoel te geven in Nederland waarbij ze instromen bij sportverenigingen en zo een plek krijgen in onze samenleving. 

Interesse?

Mocht je na het lezen van dit stuk interesse hebben gekregen en wil je je talenten ontdekken, anderen ontmoeten en een maatschappelijke bijdrage leveren? Neem dan contact op met Christian Beuzel; [email protected] of stuur een appje via 06-30799779.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.