Laren en Lochem staan weer tegenover elkaar in klassieke derby op zondag

Laren en Lochem staan weer tegenover elkaar in klassieke derby op zondag

Komende zondag staan de heren van Sportclub Lochem 1 en Witkampers 1 weer tegenover elkaar in de bekende derby van onze gemeente. Na een seizoen waarin ze niet in dezelfde klasse speelden was het afgelopen oktober toch weer zover en troffen ze elkaar op het veld van Sportpark De Elze. Deze wedstrijd eindigde in een winst voor het team uit Laren. Wat zal komende zondag de eindstand worden? 

Het langste eind

Beide teams hebben er in elk geval weer zin in. Herman Nijenhuis, leider van het eerste elftal in Laren kijkt uit naar zondag. “De derby tegen Lochem blijft een mooie wedstrijd voor iedereen met veel publiek.” In de vorige wedstrijd deden de twee teams niets voor elkaar onder, vindt Herman. “De eerste helft was voor ons, waarin de tweede helft meer voor Lochem was.” Uiteindelijk trok Witkampers aan het langste eind.  

Punten

De heren van Sportclub Lochem hebben zich tijdens de competitie goed hersteld van een wat matige start. Op dit moment staan ze op een vijfde plaats met nog vijf punten achterstand op de derde plaats van Witkampers. Lochem zal er dus alles aan doen om het gat met de mannen uit Laren te verkleinen naar twee punten. Uiteraard doen de heren van Witkampers 1 er alles aan om het gat te vergroten naar acht punten. Trainer Laurens Leussink van Sportclub Lochem 1 verwacht een open wedstrijd met twee ploegen die willen voetballen en beide initiatief willen nemen. “Qua spelopvatting is dat dus extra aantrekkelijk voor het publiek. En hoe mooi is het om voor veel publiek te voetballen, dat maak je niet vaak meer mee.” 

“Ik hoop op een attractieve wedstrijd voor het publiek met spanning en sfeer waarin ik vertrouwen heb dat wij de drie punten in huis houden al is het nog afwachten of het door kan gaan in verband met het weer aangezien wij op gras spelen.” Aldus Herman

Het is duidelijk dat beide teams voor de winst gaan en er zin in hebben. “Het zijn dit soort wedstrijden waar de spelers, de staf, de club en haar supporters naar uitkijken." Zegt Laurens.

Live muziek

De aftrap is om 14.00 uur bij Sportpark Leussinkpark in Laren. Na de wedstrijd is er live muziek van zanger Matthias.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.