Basis voor Nettelhorsterbrug arriveert per boot in Lochem

Basis voor Nettelhorsterbrug arriveert per boot in Lochem

Langzaamaan krijgt de Nettelhorsterbrug vorm. De afgelopen dagen kwamen de eerste delen, het stalen brugdek, van de toekomstige brug per boot aan. Het gespecialiseerde bedrijf Aelterman uit Gent maakte de brug die over het Twentekanaal in Lochem komt te liggen. Over twee weken komen de bogen van de brug per boot aan.

Brug in delen

De stalen delen van de brug vormen de basis. De rest bouwt het Belgische bedrijf op de Lochemse kade op. Na de plaatsing krijgt de brug nog een betonnen rijdek. Door de omvang van de brug kon de bruggenbouwer deze niet in zijn geheel naar Lochem vervoeren. Daarvoor is de sluis bij Eefde te smal en zijn de bruggen op het Twentekanaal te laag.

Andere werkzaamheden

Met het arriveren van deze brugdelen breekt een nieuwe fase aan voor het werk. Waar tot nu toe de werkzaamheden vooral langs de Kwinkweerd en aan de noordzijde van het Twentekanaal plaatsvonden, werkt aannemer BAM Infra Nederland steeds meer aan 2 zijden van de brug. De contouren van de oprit van de nieuwe brug kunt u al zien ten oosten van de bouwlocatie.

Uitkijkpunt biedt zicht op unieke gebeurtenis

Om de bouw van de nieuwe brug over het Twentekanaal in Lochem goed te kunnen volgen is langs de Goorseweg een veilig uitzichtpunt gemaakt door aannemer BAM. De verhoogde uitzichtpunt staat langs de Goorseweg ter hoogte van de beschilderde graansilo van Oocon. Kom te voet of met de fiets naar dit punt toe. Ter plaatse is namelijk geen parkeergelegenheid. Vanwege de veiligheid wordt je met klem verzocht niet het bouwterrein te betreden.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.