Susanne wil het centrum van  Lochem nog bruisender maken

Susanne wil het centrum van Lochem nog bruisender maken

Sinds 1 oktober is Susanne Abrahams officieel begonnen als centrummanager van Lochem voor de Lochemse Ondernemers Vereniging(LOV). Vol enthousiasme zal zij zich gaan inzetten om het centrum van Lochem nog bruisender te maken en de ondernemers meer met elkaar te verbinden.

Van oorsprong komt Susanne uit Nijmegen. Hier is ze opgegroeid, naar school gegaan en zijn haar twee zoons geboren. Toch had ze nooit het gevoel dat ze voor altijd in Nijmegen moest blijven. Na een tussenstop in Spankeren, kwam de regio Lochem in beeld. Haar beide zoon hebben een rugzakje en haar jongste zoon kreeg een optie om in Borculo naar school te gaan. Via via hoorde ze van een woning, en inmiddels woont ze alweer drie jaar met haar gezin hier in Lochem. 

Meteen verliefd

Het was een bijzondere tijd toen ze de verhuizing naar Lochem maakte. Het was immers in de periode van Corona. Van haar buren kreeg ze allemaal kaarten in de brievenbus om haar en haar gezin welkom te heten in de buurt. “Dat was me nog nergens anders overkomen. Daar kreeg ik zo warm welkom gevoel van.” Net als vele anderen, ging Susanne veel wandelen in die periode. Zo zag ze hoe mooi Lochem en het buitengebied is. Ook het centrum viel in de smaak. “De mix van oud en nieuw vind ik zo mooi, al gaat mijn gevoel altijd iets meer uit naar de oude gebouwen.” Lochem is een stad, maar volgens Susanne voelt de gemeenschap aan als van een dorp. In de goede zin van het woord.

Alle ingrediënten zijn aanwezig

Susanne is vaak te vinden in Lochem en de lokale winkels. Zo kwam ze spontaan in gesprek met een ondernemer en al snel waren ze aan het brainstormen over activiteiten en evenementen in het centrum. Alle ingrediënten zijn aanwezig om het centrum bruisend te maken, maar dat is het nog niet. “Jij zou centrummanager moeten worden”, was de reactie van de ondernemer. Nadat deze ondernemer had verteld over de nieuwe functie bij de LOV, werd Susanne enthousiast. Nadat de vacature was uitgekomen, nam ze contact op met het bestuur van de LOV. Na een prettig gesprek, kreeg ze een week later het bericht dat ze mocht gaan beginnen. 

Verwachting

Nu mocht Susanne aan de slag, maar wat doet een centrummanager nu precies. In Lochem hebben we er nog nooit eentje gehad. Vanuit de LOV waren er duidelijke verwachtingen. Het verbinden van de lokale ondernemers, een duidelijke visie uitdragen vanuit de LOV en evenementen organiseren. Susanne wil zich de komende tijd vooral op het eerste focussen. De lokale ondernemers persoonlijk ontmoeten en leren kennen. Horen wat hun verwachtingen zijn en ook haar verwachtingen uitspreken. Hier krijgt ze gelukkig ook de nodige tijd voor. “Er is nog geen draaiboek en dat maakt deze uitdaging ook zo leuk en spannend tegelijk.”

Kerst

Haar eerste evenement zal die van Kerst worden. Met nog een kleine tachtig dagen te gaan, heeft ze wel gevraagd aan de LOV realistisch te zijn in wat er georganiseerd kan worden in die korte tijd. Maar Susanne heeft zeker wel wat ideeën om er wat moois van te maken.

De komende periode zullen de ondernemers veel van Susanne te zien krijgen. Voor de inwoners van Lochem zelf, zal ze voornamelijk achter de schermen werken. Maar door haar geplande activiteiten en evenementen zal ze zeker zichtbaar zijn.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.