Almens feest kijkt terug op een geslaagd feest met nieuw spelelement

Almens feest kijkt terug op een geslaagd feest met nieuw spelelement

Almens feest kijkt terug op een geslaagd feest. Met heerlijks zomerse temperaturen en een nieuw element ‘De Almenkunner’ kwamen wederom veel dorpsgenoten naar het feestterrein aan de Dorpsstraat.

Schooljeugd

Vrijdagmiddag trapte de schooljeugd het feest af met de optocht door het dorp. Daarna volgde de stoelendans en het vogelschieten voor de jeugd.

In de avond verkeerde het terrein in sprookjesachtige sferen en was de aftrap van ‘De Almenkunner’. De dorpse variant op het bekende televisieprogramma ‘De Alleskunner’. Dit spelelement was een rode draad door het feestweekend met een opvolging op zaterdagavond en de finale op zondagmiddag. Dit nieuwe spelelement werd veel enthousiasme ontvangen door de dorpelingen.

 | LGLD

Sneeuwwitje

Feestgangers waren massaal verkleed afgekomen als sprookjesfiguur. Hierbij was Sneeuwwitje wel een favoriet onder de dames. De band Reeperbahner sloot de avond af.

Zaterdagochtend werd er traditioneel geschoten op de vogel. Het was uiteindelijk Harrie Schieven II die zich Schutterskoning 2023 mag noemen. Daarna kon men genieten van de lunch en konden de team het tegen elkaar opnemen tijdens de zeskamp.

In de avond was er een optocht met aansluitend de gekostumeerde stoelendans. De band TOF! Partyband zorgde ervoor dat het dak van de tent ging.

 | Almens Feest

Almenkunner

Op vadersdag was er in de ochtend het Fruhshoppen en Tirolermuziek. In de middag was de afsluiting van de ‘de Almenkunner’ waarbij Bert Lenderink als winnaar uit de bus kwam.

Op zondagmiddag waren er voor de kinderen verkoelende waterspelletjes verzorgd door de Almense Brandweer.

De band ‘N KEER WAT ANDERS sloot het feest muziekaal af.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.