Koninklijke Erepenning voor Muziekvereniging Crescendo Barchem

Koninklijke Erepenning voor Muziekvereniging Crescendo Barchem

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve heeft zaterdag een Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Muziekvereniging Crescendo Barchem. Dat gebeurde bij de viering van het 100-jarig. De uitreiking is een jaar uitgesteld door corona.

Op 15 november 1921 richtten de heren ds. M.C. van Wijhe, W.J. Lensink, D.J. Bel, J. Groote Haar en H. Warnshuis Crescendo op. Nu, 100 + 1 jaar later, viert de vereniging met een grote groep enthousiaste muziekvrienden uit de regio het jubileum uitbundig met muziek, zang en dans.

Muzikale omlijsting activiteiten Barchem

Vanaf het begin zorgt Crescendo voor muzikale begeleiding bij jaarlijkse activiteiten in Barchem. Vooral als traditionele fanfare bij onder andere het Paasvuur, Koningsdag, de Barchemse Wandel4daagse en het Barchems feest. Ook bij plechtigheden zoals de jaarlijkse Dodenherdenking zorgt Crescendo voor een passende muzikale bijdrage. Muziek verbindt en maakt mensen blij of ontroert ze. En bij plechtige bijeenkomsten zorgt muziek voor de juiste sfeer en beleving van een moeilijk moment.

Eigentijdse muziekband

In de afgelopen 7 jaar werd Crescendo een eigentijdse muziekband. Met een moderne, frisse uitstraling brengt zij populaire muziek ten gehore in een ongedwongen setting. Ook verzorgt Crescendo muziekworkshops voor de jeugd. Het hoogtepunt is dan het samen optreden. Dan tonen de kinderen vol trots hun muzikale kennis en vaardigheden.

Respect en waardering van de Koning

Een Koninklijke Erepenning is een ereteken, dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen die het vijftigjarig bestaan of een volgende vijfentwintig jaar vieren. Het symboliseert het respect en de waardering van de Koning voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.