Investeren in voordelige relatiegeschenken doe je zo

Investeren in voordelige relatiegeschenken doe je zo

Relatiegeschenken zijn nog altijd dé manier om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten en te werken aan je klantenbinding. Ze kunnen dan ook veel betekenen voor de groei van je onderneming. Ben je nog niet zo bekend met relatiegeschenken? Dan wil je dit natuurlijk eerst eens uitproberen. In dat geval ben je waarschijnlijk op zoek naar voordelige geschenken om uit te delen aan je klanten. Inspiratie nodig op dit gebied? Lees dan snel de voorbeelden in dit artikel!

Klein maar fijn

Je hoeft niet meteen uit te pakken met grote, dure relatiegeschenken. Het is juist een erg goed idee om met wat kleinere items te beginnen. Je kunt dan denken aan bedrukte pennen van Maxilia of bedrukte aanstekers. Je voorziet deze items dus van je bedrijfsnaam of bedrijfslogo zodat jouw naam overal lekker zichtbaar is. Het handige aan kleine relatiegeschenken is dat je ze voordelig in grote oplages kunt inslaan en dat ze vervolgens op verschillende momenten makkelijk zijn om uit te delen. Denk maar eens aan een belangrijke afspraak met een klant of tijdens evenementen of een beurs.

Jouw naam op straat

Je kunt investeren in relatiegeschenken van Maxilia ook op een andere manier aanpakken. Probeer bijvoorbeeld eens tassen te bedrukken met je naam of logo. De tassen kun je dan weer op verschillende manieren inzetten. Je kunt er je producten in meegeven aan de klanten, maar ze zijn ook erg handig om goodiebags mee te maken. Door tassen te bedrukken zorg je ervoor dat jouw naam te zien is in het straatbeeld en dat is erg goed voor je zichtbaarheid! Je kunt tassen als relatiegeschenk voordelig inslaan door er veel tegelijk aan te schaffen. Denk dan na over het materiaal waar je voor wil kiezen; plastic, papier of katoen zijn een aantal mogelijkheden.

2 vliegen in 1 klap

Het is ook slim om kantoorartikelen als relatiegeschenk in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan notitieblokken of blocnotes met je bedrijfsnaam of bedrijfslogo erop. Deze zijn erg geschikt om aan klanten uit te delen omdat het altijd makkelijk is om papier bij de hand te hebben. Daarnaast kun je de gepersonaliseerde notitieblokken ook op de werkvloer door je personeel laten gebruiken. Op die manier sla je twee vliegen in één klap. Je hebt dan altijd relatiegeschenken in huis, terwijl je ook je personeel voorziet van materiaal om aantekeningen op te maken tijdens meetings, of gewoon tijdens hun andere werkzaamheden. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.