Coronabesmettingen in de regio stabiliseren, lichte daling te zien
Het Gelre Ziekenhuis in Zutphen.

Coronabesmettingen in de regio stabiliseren, lichte daling te zien

De coronacijfers lijken steeds meer onder controle te komen in de regio. Het aantal besmettingen was voorheen nog wekelijks aan het schommelen maar nu lijkt er steeds meer een stabielere lijn in te zitten. Een lijn die ook licht lijkt te dalen.

Zo kregen deze week de gemeente Zutphen en Brummen 43 nieuwe coronabesmettingen erbij. Dat is ongeveer gelijk aan vorige week. Toen waren het er namelijk 46.

Aantal nieuwe besmettingen

Het totale aantal in de gemeente Zutphen loopt op naar bijna 1.700 besmettingen. Deze week kwamen er in totaal 27 nieuwe coronapatiënten bij in de gemeente. Vrijdag zit de gemeente op 1.697 besmettingen.

Gemeente Brummen kwam deze week net over de 800 besmettingen heen met 16 nieuwe besmettingen. Vrijdag zit de gemeente op een totaal aantal van 815 besmettingen.

Vaccinatie

De eerste groep is bijna gevaccineerd. Het vaccineren bij ouderen van 90 jaar en ouder zijn nu aan de beurt en kunnen een uitnodiging verwachten van hun eigen huisarts. 

Het vaccineren van deze doelgroep gebeurt op centrale vaccinatielocaties. De huisarts beslist zelf welke patiënten mobiel genoeg zijn om naar de locatie toe te komen. Mensen wie minder mobiel zijn worden later, zodra het mogelijk is, door de huisartsen zelf ingeënt.

Avondklok

Vanaf dit weekend geld een heel Nederland een avondklok. Van 21.00 uur 's avonds tot 04.30 uur vroeg in de ochtend is het verboden om zonder geldige reden aanwezig te zijn op straat. Thuis mag je nog maar maximaal één bezoeker per dag ontvangen.

Echter is er wel een uitzondering voor mensen die noodzakelijk de deur uit moeten in verband met werk, een hond die uitgelaten moet worden of bijvoorbeeld voor mantelzorg. Ook bij een calamiteit mag je naar buiten of als je een examen of tentamen moet afleggen voor een opleiding. 

We vroegen op straat wat of mensen zich gaan laten vaccineren...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.