Waar moeten grenspendelaars zich laten inenten?

Waar moeten grenspendelaars zich laten inenten?

In onze regio werken mensen die in Duitsland wonen en mensen die hier wonen en in Duitsland werken. Maar waar moet je je dan laten inenten tegen het coronavirus? En is er verschil in werkwijze?

Nederlanders die op Duitse bodem wonen ontvangen, in principe, gewoon in Duitsland het coronavaccin. En dat geldt andersom dus precies hetzelfde. Maar echt vast staat het niet, legt Jesse Sprikkelman uit in de Duitsland Podcast. "Het kan voorkomen dat grenspendelaars via hun werkgever de prik sneller kunnen ontvangen aan de andere kant van de grens."

Waarom dat is? "Beide landen werken met het woonambt principe. Dit betekent dat de gemeente waar je bent ingeschreven bepalend is voor de uitnodiging van je vaccinatie." De uitnodiging voor het vaccineren valt, in beide landen, vanzelf op je deurmat

Je verzekering gaat namelijk op basis van je werkadres, dus niet op je woonadres. Er is zeer waarschijnlijk niet zo'n groot verschil in werkwijze, "dus het maakt niet echt uit waar je je laat inenten", beklemtoont Sprikkelman. Zowel in Duitsland als in Nederland wordt momenteel gevaccineerd.

Beluister de hele editie van de Duitsland Podcast met Jesse Sprikkelman...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.