Boze Kerkpad-boer gaat los op filmende wandelaar: 'Je bent een eigenwijze klootzak'

Boze Kerkpad-boer gaat los op filmende wandelaar: 'Je bent een eigenwijze klootzak'

De omstreden Kerkpad-boer uit Warnsveld blijft maar doorgaan met mensen lastigvallen. Over een tijdje zal hij al het recht hebben op het pad, maar dat is nu nog niet het geval.

Een Zutphenaar, die liever niet met naam in de media komt, is laatst lastiggevallen door de boer. Dit terwijl deze man weet dat hij nog even geduld met hebben, totdat het pad daadwerkelijk van hem is. "Ik en mijn vrouw liepen daar gewoon toen de man helemaal tekeer ging. Wij deden echt niks verkeerd", legt de filmer uit. "Je bent een eigenwijze klootzak, dat heb ik je nu al drie keer verteld", is één van de dingen die hij naar zijn hoofd geslingerd kreeg. 

Lees verder onder de video...

De beelden zijn gemaakt nadat het college besloten heeft dat de boer over een tijdje eigenaar van het pad zal worden. De maker is van mening dat de burgemeester, Annemieke Vermeulen, niet wil inzien hoe extreem en radicaal de boer is. "Dit is toch ongehoord dat een burgemeester zo slecht haar onpartijdigheid invult en terreur, angst bedreiging toestaat door een boer die gevaarlijk is voor de openbare orde?"

Waarschuwing

De politie is aan het incident te pas gekomen. Zij hebben de boer de zoveelste waarschuwing gegeven omdat hij voorbijgangers de huid vol scheld. De filmer hoopt dat het, door de beelden te publiceren, nog breder opgepakt gaat worden.

Er is al lange tijd een strijd gaande tussen de boer, wandelaars en de gemeente. De boer valt om de havenklap wandelaars lastig omdat hij denkt dat het zijn terrein is. Dat is niet zo, maar de gemeente heeft wel voor een oplossing gekozen die daar wel voor zorgt. Het wandelpad zal over een tijd verplaatst worden. Tot die tijd is het nog gewoon openbare weg.

Burgemeester Annemieke Vermeulen over het besluit...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.