Boer valt wandelaars heimelijk lastig in Warnsveld: 'ik voelde me bedreigd'

Boer valt wandelaars heimelijk lastig in Warnsveld: 'ik voelde me bedreigd'

Boer Hans van Schooten, die grond heeft rondom het Kerkpad in Warnsveld, heeft wandelaars op een onbeschofte manier lastiggevallen. Hij is van mening dat wandelaars niet over de zandweg mogen lopen, terwijl de onlangs vastgestelde regels wat anders schrijven. 

Zondag scheen de zon lekker, wat voor twee vrouwen uit de regio een goede reden was de wandelschoenen eens aan te trekken. Ze sloegen "nietsvermoedend" het Kerkpad in, wat ze al 14 jaar lang geregeld doen. Daar aangekomen zagen ze een tractor staan die midden op het pad was geparkeerd. "We zijn via de berm om de tractor heengelopen en zo weer op het pad gekomen. Opeens begint de boer tegen ons te schreeuwen of we niet kunnen lezen. We verstijfde van schrik en wilde bijna om keren. Ik vertelde de boer dat ik hier regelmatig wandel. Hij vroeg of ik wel goed bij mij mijn hoofd was", legt één van de dames uit. 

Advertentie

Collegebesluit

De boer ligt al langere tijd in de clinch met wandelaars. Hij is van mening dat het zijn grond is. Maar het college van Zutphen heeft anders besloten. Er is een tussenweg gekozen. Dit besluit betekent dat wandelaars al het recht hebben om daar te komen. Maar daar heeft Van Schooten lak aan. "Het was een dreigende sfeer. Zijn agressie had flinke impact op ons. Hij had het op z'n minst anders kunnen brengen", beklemtoont de wandelaar. Beide wandelaars zeggen na het incident aangesproken te zijn door een buurtbewoner: "Ze vertelde dat de boer vaker dit soort dingen doet." 

"... ik kan me het bozige gedrag van Van Schooten goed voorstellen"
Roelf Pot

Dit incident zondag blijkt inderdaad niet de eerste keer te zijn. Via verschillende kanalen melden mensen al lastiggevallen te zin door de boer. Roelf Pot voert het woord namens de boer. "Ik weet natuurlijk niet of deze twee dames deel uit maken van het vaste groepje wandelaars dat hier perse wil blijven wandelen, maar ik kan me het bozige gedrag van Van Schooten goed voorstellen. Misschien niet altijd even netjes, maar Van Schooten is ook maar een mens. Een mens die zijn verantwoordelijkheid jegens passanten neemt, maar keer op keer achteraf geconfronteerd wordt met verdraaiingen van de feiten", legt hij uit.

De boeren daar irriteren zich enorm aan wandelaars die daar (legaal) wandelen. "Dat alternatief is voor deze mensen kennelijk geen optie. Ze willen perse over de erven van Jansen en Van Schooten blijven lopen. Zij lokken steeds weer opzettelijke de confrontatie uit.  En Van Schooten zit klem, die kan met zijn machines op zijn krappe erf geen kant op."

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.