Petitie voor strenge handhaving kerkpad ingediend

Petitie voor strenge handhaving kerkpad ingediend

Er is een petitie, met ruim 500 handtekeningen, ingediend waarin gevraagd wordt om streng te handhaven aan het Kerkpad in Warnsveld. Wandelaars liggen hier vaak in de clinch met één van de boeren, wiens erf aan de weg grenst. 

"In de petitie vragen deze ondertekenaars om direct de agressie en intimidaties op deze openbare weg te stoppen en streng te gaan handhaven. "Ondanks talloze verzoeken daartoe van veel wandelaars gebeurt dat nog steeds niet door de bevoegde instanties", meent Adri Bramsen van het Meltpunt Kerkpad. 

Wandelroute

Het Kerkpad is al lange tijd in gebruik als uitloopgebied voor bewoners van Zutphen en Warnsveld, en is daarnaast ook onderdeel  van meerdere regionale en landelijke routes.  Aan deze openbare weg is drie jaar geleden een nieuw boerengezin komen wonen, waarna de intimidaties en agressie van onschuldige voorbijgangers is begonnen.

Bramsen: "Tot op de dag van vandaag, dus al drie jaar, gaan de intimidaties en agressie door zonder dat er gehandhaafd wordt of anderszins ingegrepen. Inmiddels staat de teller op 75, veelal ernstige en traumatische incidenten." Het Kerkpad is een openbaar wandelpad, zo is eerder al besloten door de gemeente. Dat betekent dat de boer de wandelaars niet mag hinderen. De gemeente heeft nog een proces lopen in dit hele verhaal. 

De petitie, met ruim 500 handtekeningen, is woensdag aangeboden aan de burgemeester van Zutphen, leden van de gemeenteraad en nog aan personen binnen de politie en de provinciale staten.  

Een omwonende over het gedoe...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.