Sponsorloop voor Roparun door leerlingen van De Branink op 22 oktober

Sponsorloop voor Roparun door leerlingen van De Branink op 22 oktober

Op dinsdag 22 oktober organiseren de leerlingen van basisschool De Branink een sponsorloop om geld in te zamelen voor de Roparun, een estafetteloop die zich inzet voor mensen met kanker. Dit initiatief kwam voort uit de leerlingenraad, die na een inventarisatie onder alle groepen besloot een goed doel te steunen dat bijdraagt aan kankerbestrijding en hulp biedt aan gezinnen met zieke kinderen of ouders.

De sponsorloop zal plaatsvinden op het schoolplein voor de jongste kinderen (kleuters en groep 3), terwijl de oudere leerlingen een rondje rondom de Braninkhal zullen rennen. Bijzonder is dat er zelfs lopers van de Roparun zelf zullen meedoen aan deze actie.

De betrokkenheid van de leerlingen

De keuze voor de Roparun is niet toevallig: de route van de echte Roparun, die tijdens het pinksterweekend plaatsvindt, loopt namelijk ook door Laren. Op 30 september krijgen de kinderen een speciale presentatie van de teamcaptain van de Achterhoeksrunners, waarna de kinderen aan de slag kunnen met het werven van sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

Oproep

De school nodigt iedereen uit om op 22 oktober tussen 10.30 en 14.00 uur de leerlingen aan te moedigen tijdens de sponsorloop. Het is een prachtige gelegenheid om te zien hoe de kinderen zich inzetten voor dit belangrijke doel. Daarnaast hoopt de school uiteraard dat er veel familie, buren en vrienden de leerlingen zullen ondersteunen door middel van een sponsoring.

Wat is de Roparun?

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 560 kilometer die tijdens het pinksterweekend wordt gehouden. Teams van lopers en begeleiders leggen een indrukwekkende afstand af om geld in te zamelen voor mensen met kanker. De Roparun kent twee routes, één vanuit Parijs en één vanuit Enschede, die beide eindigen in Rotterdam. Naast de fysieke inspanning wordt er door elk team hard gewerkt om via acties geld in te zamelen voor het goede doel, wat de sponsorloop van De Branink een mooie lokale bijdrage maakt aan dit grotere geheel.

Zorg dat je erbij bent op 22 oktober en steun de kinderen in hun geweldige inzet!

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.