Festival De Gele Olifant komt met tweede editie in november 2025

Festival De Gele Olifant komt met tweede editie in november 2025

De Gele Olifant keert terug en wel op 1 november 2025, wederom in het Kulturhus in Laren. “Na de vele positieve reacties op het eerste Gele Olifant muziek- en beleeffestival kan een tweede editie niet uitblijven”, zegt Henk Koerselman.

In 2020, toen de wereld even stilviel door het coronavirus, zag Henk op Facebook een bericht dat een evenement voor mensen met een beperking was afgelast. “Toen dacht ik, oh bestaat dat ook,” zegt Henk. Het idee bleef jaren in zijn hoofd hangen, en vorig jaar besloot hij een oproep te plaatsen voor mensen die hem wilden helpen om een belevingsfestival te organiseren. Acht mensen meldden zich aan, en de start van het belevingsfestival ‘De Gele Olifant’ was geboren.

Stichting

De eerste editie was een groot succes. “We hadden al 100 bezoekers verwacht, maar het werden er 350. Het had zo nog het dubbele kunnen zijn, maar we konden er niet meer op deze locatie huisvesten.” Inmiddels is de organisatie van het festival uitgegroeid tot een eigen stichting, met als doel om het evenement jaarlijks te laten terugkeren. Het bestuur bestaat uit Henk Koerselman, Linda Buiting, Dinant Bolink en Ron van Eeden. Samen met de projectgroep maken zij zich sterk voor een nieuw festival én andere op inclusie gerichte activiteiten, door het jaar heen. 

Het is de bedoeling dat er naast een jaarlijks festival nog meer activiteiten ontwikkeld worden. Alle haalbare activiteiten die het gevoel van verbinding en saamhorigheid voor de doelgroep bevorderen worden door het bestuur van de stichting in overweging genomen. Bij de selectie van de bands voor het festival is Henk heel zorgvuldig. “Ze moeten echt een ‘feeling’ hebben met de doelgroep en het liefst Nederlandstalig zingen,” legt hij uit. 

Vrijwilligers

De activiteiten worden mogelijk gemaakt door een vaste groep vrijwilligers, maar de organisatoren kunnen nog meer hulp gebruiken. “Zo zijn er tijdens het festival vrijwilligers nodig, maar ook voor het beheer van sociale media, de ontwikkeling van een website en fondsenwerving roepen we nadrukkelijk vrijwilligers met affiniteit voor de doelgroep op om ons mee te komen helpen.”, aldus Koerselman. 

De volgende editie staat gepland voor 1 november 2025, wederom in de kerk en het Kulturhus in Laren. Bezoek De Gele Olifant voor meer informatie op facebook of instagram of mail naar [email protected].

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.