Larense Kermis staat voor de deur

Larense Kermis staat voor de deur

Nog een paar nachtjes slapen en dan barst de Larense Kermis weer los. Van 6 tot en met 9 september verandert Laren in een bruisende kermis waar jong en oud zich kunnen vermaken met tal van attracties, livemuziek, DJ’s, aantrekkelijk horeca-aanbod en vanzelfsprekend de warme, gemoedelijke sfeer die tot ver buiten de regio geroemd wordt.

Tijdens het eerste weekend van september kunnen bezoekers genieten van optredens door diverse artiesten en bands bij de horecagelegenheden Witkamp en Langenbaergh. Dit jaar treden onder andere Henk Wijngaard, Bökkers, Heinoos, Plork en de Aannemers, Reeperbahner, Bad Shoes en vele anderen op. De optredens bij deze horecalocaties zijn, zoals altijd, gratis toegankelijk. Voor een volledig overzicht van het programma kunt u terecht op de website.

Verkleedwedstrijd met geheime jury

Een van de hoogtepunten van de Larense Kermis is de verkleedwedstrijd voor volwassenen, een traditie die ooit begon als een grap tijdens de rommelmarkt van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo. Inmiddels is het uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van de kermis, waar menig bezoeker reikhalzend naar uitkijkt. Van jonge deelnemers tot oudere creatievelingen, iedereen geniet van de kleurrijke en soms hilarische kostuums.

Dit jaar krijgt de verkleedmaandag echter een nieuwe wending. Voor het eerst zal een geheime jury, bestaande uit vier leden die pas bij de prijsuitreiking bekend worden gemaakt, de winnaars kiezen. Deze jury zal letten op originaliteit, actualiteit en creativiteit, zowel bij individuele deelnemers als bij groepen.

De verkleedwedstrijd vindt plaats op maandag 9 september van 10.00 tot 14.00 uur, en deelname is gratis. Inschrijven is niet nodig. Om 14.00 uur worden de prijzen uitgereikt bij Langenbaergh, waar ook de geheime jury zich zal onthullen.

Kidsplaza

Ook aan de jongste bezoekers is gedacht! Op zaterdagmiddag kunnen kinderen zich vermaken bij ‘Kidsplaza’ bij Langenbaergh, dit jaar met het thema: Circus. Vanaf 14.00 uur kunnen de kinderen zich laten schminken door de dames van Speel-o-theek De Speella en genieten van een optreden van een echte circusartiest. Bovendien mogen ze zelf hun kunsten vertonen in het circus. DJ Jeroen zorgt voor een feestelijke sfeer met vrolijke muziek, en er zijn heerlijke snacks en drankjes beschikbaar. Er zijn ook mooie prijzen te winnen voor de kinderen.

Word Anjager

De Larense Kermis wordt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Laren, maar ook particulieren kunnen hun steentje bijdragen via het ‘Anjagerschap’. Voor een bescheiden bedrag kunnen zij de kermis ondersteunen en daarmee bijdragen om de kermis nog mooier en beter te maken. Als dank ontvangen Anjagers diverse voordelen, zoals toegang tot het exclusieve Anjagersbal op vrijdag 6 september en gratis aanschuiven bij het Anjagersontbijt op 9 september. Voor meer informatie over het Anjagerschap kunt u terecht op larensekermis.nl/anjagers.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.