Houtdorp maakt van Leussinkbad een haven vol creatieve schepen

Houtdorp maakt van Leussinkbad een haven vol creatieve schepen

Donderdag 22 en vrijdag 23 augustus vond het jaarlijkse Houtdorp plaats bij het Leussinkbad in Laren, dat dit jaar volledig in het teken stond van het thema 'Haven'. Maar liefst 220 kinderen in de leeftijdsklasse van groep 4 tot en met 8 hadden zich aangemeld om mee te doen. Wederom een nieuw record van aanmeldingen. 

De ligweide van het zwembad werd omgetoverd tot een heuse haven, compleet met maar liefst 24 kades, waarvan één extra grote kade met drie indrukwekkende schepen.

Bouwen

Donderdag was de grote bouwdag. Van 10.00 uur tot 15.00 uur werd er druk getimmerd en gezaagd, waarbij de kinderen hun fantasie de vrije loop lieten. De creaties varieerden enorm: van constructies die een hele kade in beslag namen tot schepen die hoog de lucht in reikten. Sommigen legden de focus op de constructie zelf, terwijl anderen zich richtten op de details. Zo waren er schepen met een klimwand en scheepsdekken vol kleurrijke zeedieren.

Een kleurtje aanbrengen

Vrijdagmiddag was het tijd om de bouwwerken van een kleurtje te voorzien. De kinderen gingen enthousiast aan de slag met kwasten en verf. Een meisje, onder de verf, gaf aan hoe leuk ze het vond om mee te doen. “Het is en blijft leuk om mee te doen,” zei ze tevreden. Voor sommigen was het de eerste keer, zoals een jongen die helemaal uit Eibergen was gekomen. “Erg leuk, alleen een beetje ver rijden,” zei hij lachend.

Einde van de zomervakantie

Om 17.00 uur opende het terrein zich voor ouders en andere belangstellenden. Terwijl zij de prachtige schepen bewonderden, konden ze genieten van een hapje eten en wat te drinken. Het feest werd afgesloten met een spetterend 'End of Summer Party' in het Leussinkbad, speciaal voor de jonge timmertoppers.

Voor één jongedame werd het evenement nog specialer: ze werd op haar verjaardag toegezongen door haar groepje en de andere deelnemers.

De organisatie kijkt ook terug op een geslaagd Houtdorp. Met dat het zonnetje nog even lekker ging schijnen was het een prachtige manier om de zomervakantie af te sluiten. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.