Accordeon- en Harmonicatreffen op 25 augustus bij De Heksenlaak in Barchem met een bijzondere verjaardag voor Dinie

Accordeon- en Harmonicatreffen op 25 augustus bij De Heksenlaak in Barchem met een bijzondere verjaardag voor Dinie

Op zondag 25 augustus wordt er een bijzonder accordeon- en harmonicatreffen georganiseerd bij zaal/camping De Heksenlaak aan de Zwiepseweg 32 in Barchem. Dit evenement wordt georganiseerd door Dinie van Zweverink Muziek, een bekende naam in de wereld van accordeon- en harmonicatreffens. Dinie organiseert wel vaker van dit soort treffens, onder andere bij De Wendezoele in Delden.

Helaas is er dit jaar geen Folklorefestival of Harmonicadag bij De Wendezoele, iets dat door velen wordt gemist. Om die reden heeft Dinie op veler verzoek besloten om een treffen te organiseren bij De Heksenlaak. Het kiezen van een geschikte datum was een uitdaging, maar uiteindelijk is de keuze gevallen op 25 augustus. Deze dag is extra bijzonder, want Dinie viert dan ook haar 65e verjaardag.

Beste medicijn

Muziek maken en laten maken is voor Dinie haar leven en tevens het beste medicijn. Het kan afleiding en energie geven tijdens moeilijke tijden. Door de jaren heen heeft Dinie honderden kinderen en volwassenen geleerd om accordeon en/of harmonica te spelen, en ze is dirigent van meerdere orkesten. Via haar muziekwinkel heeft ze bovendien een groot netwerk van muzikanten opgebouwd.

Op 25 augustus is iedereen welkom om muziek te komen maken in één van de zalen of op het terrein van De Heksenlaak. Andere instrumenten zijn ook van harte welkom. Deze dagen staan bekend om de spontane gelegenheidsbandjes die ontstaan, waarbij samen muziek maken het motto is. De toegang voor het publiek is gratis.

Net even anders

Dit treffen zal echter iets anders verlopen dan normaal. Waar Dinie meestal de organisatie, presentatie, het geluid en optredens met haar orkesten voor haar rekening neemt, zal ze op haar verjaardag zelf niets doen. In plaats daarvan gaat ze genieten van de muziek die anderen voor haar spelen en laat ze zich verrassen wat er gespeeld zal gaan worden.

Tijdens het 75-jarig bestaan van Zweverink Muziek vorig jaar was het ook een groot muziekfeest met vele muzikanten. Het treffen begint om 13.00 uur en het einde….

Feliciteren

Er wordt een centraal een soort podium gecreëerd waar muzikanten Dinie muzikaal kunnen feliciteren. Haar kinderen zullen dit in goede banen leiden. Muzikanten die een muzikale bijdrage willen leveren, worden verzocht zich aan te melden via [email protected].

Voor degenen die er een leuk weekend van willen maken, is er de mogelijkheid om te overnachten op de camping. Plaatsen, zoals een blokhut of stacaravan, kunnen gereserveerd worden bij Camping De Heksenlaak via telefoonnummer 0573 441306 of via de website www.heksenlaak.nl.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.