Gorssel is een toeristische parel rijker

Gorssel is een toeristische parel rijker

Donderdagmiddag 11 april heeft wethouder Ria Leliveld van Recreatie & Toerisme het nieuwe digitale informatiescherm onthult in het centrum van Gorssel. Om 12.30 uur werd in aanwezigheid van alle betrokkenen het informatiescherm officieel in gebruik genomen.

Samenwerking

De totstandkoming van het digitale informatiescherm is een mooie samenwerking tussen de Gorsselse ondernemersvereniging, de gemeente Lochem, de verschillende dorpskernen, Achterhoek Toerisme en VVV. Ria: “Het informatiescherm is een mooie bundeling van wat we recreanten allemaal te bieden hebben.” Door de interactie met het scherm, is men direct betrokken bij al het moois uit de regio. Middels het scannen van de QR op het scherm, kan men alle informatie ook mee op pad nemen. “Ik hoop dat het scherm de komende tijd veel gebruikt zal worden.”

Poort van de Achterhoek

Voorzitter Charles de Mari van Gorsselse ondernemersvereniging is erg positief over het project. “We hebben hier samen met de dorpsraad met alle plezier aan meegewerkt.” Voor Gorssel is het belangrijk dat het dorp gezien wordt en blijft. Gorssel heeft als dorp meerdere toeristische trekpleisters, met onder andere het museum More, haar vele unieke winkels en horeca. “Toerisme is een product van Gorssel. We zijn een beetje de poort van de Achterhoek.” 

Toeristische Voorziening

Anneloes Blaauw van de gemeente Lochem heeft zich hard gemaakt om het informatiescherm tot realiteit te brengen. “We vingen een signaal op dat er behoefte was naar een toeristische voorziening.” De stad Lochem heeft een VVV Inspiratiepunt, waar Gorssel een VVV agentschap heeft. “Met name door museum More komen er veel toeristen en bezoekers naar Gorssel, maar miste het dorp nog een echte VVV voorziening.” Om die reden is ervoor gekozen om deze nieuwe digitale informatiescherm in Gorssel te plaatsen. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.