SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
 
© Eigen foto
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Scheiden

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

Je bent met elkaar getrouwd voor de eeuwigheid maar helaas gaat dat bij veel mensen niet op. De liefde is op, de ene heeft een andere, uit elkaar gegroeid en ga zo maar door. Genoeg redenen om een scheiding in werking te zetten. Bert is al jaren getrouwd en heeft een hectisch gezin. Is er met zijn vrouw niet iets aan de hand dan zijn het zijn kinderen wel. Jarenlang heeft hij zich weggecijferd en was alleen maar aan het zorgen. Na een slopende lange tijd nadenken heeft hij de knoop doorgehakt en gaat scheiden.

Bert is opgelucht en kijkt uit naar een huisje voor hemzelf. Maar voordat het zover is heeft hij nog heel veel obstakels te gaan. Ten eerste moeten de scheidingspapieren voor elkaar zijn en daar heb je en advocaat voor nodig. Gelukkig werkt de vrouw van hem goed mee dus de advocaat vertelt dat de papieren snel op orde zullen zijn. De advocaat klopt bij de gemeente aan voor een kopie van de trouwacte. Helaas heeft de gemeente het laten afweten en heeft de aanvraag gewoon twee maanden laten liggen. De advocaat vindt dit ronduit schandalig. Na lang wachten zijn dan eindelijk de scheidingspapieren in handen en kan hij de volgende stap nemen. Op zoek naar een huisje.

Gelukkig staan Bert en zijn vrouw al vele jaren ingeschreven bij een woningstichting en hebben ze in al die jaren genoeg punten verzameld om in aanmerking te komen voor een huis. Hij meldt zich bij deze stichting met de vraag of ze hun account kunnen splitsen zodat ze allebei evenveel punten hebben. Dat blijkt geen probleem te zijn en hij droomt al een beetje van zijn nieuwe huis. Hij krijgt een nieuw account en hoeft alleen nog maar te betalen. Dat doet hij uiteraard meteen maar dan spat zijn droom van een nieuw huis volledig uit elkaar. Bert ontvangt een mail van de woningstichting dat hij niet betaald heeft en dat zijn account verwijderd is. Weg punten! Hij zakt door de grond en weet niet meer wat hij moet doen. Na veel heen en weer gebel met de woningstichting blijkt er een fout te zitten in hun systeem en hadden ze zijn account ten onrechte verwijderd. Duizend maal excuus. Daar heeft hij niks meer aan want al die slapeloze nachten zijn door de excuses niet weg. Laten ze hem maar een huis geven, daar heeft hij meer aan.

Papieren zijn in orde, account bij de woningstichting is op orde dus nu kan Bert eindelijk op zoek naar een huis. Zijn scheiding liep op rolletjes maar op alle ellende van derden zat hij echt niet te wachten. Zo merk je maar weer dat je vaak gewoon een nummer bent in plaats van een persoon. Hij is weer positief en hoopt snel een huis te krijgen zodat hij eindelijk de rust heeft en kan genieten van zijn leven.

Ellen Sprikkelman

Ellen Sprikkelman uit Brummen schrijft over wat haar opvalt in het dagelijkse leven. Van kleine tot grote dingen.

Meer lezen van Ellen Sprikkelman?


Reageren? Mail de redactie via [email protected].

Op deze publicatie rust copyright.