SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
 
© Eigen foto

HAMSTEREN!!!!

Let op: de onderstaande tekst is een column, geen (nieuws)artikel.

We kunnen er niet meer omheen. Nederland is in de ban van het Coronavirus. Thuis hadden we al geroepen dat het onmogelijk is dat dit virus Nederland gaat overslaan. Wij zijn één van de meeste reislustige mensen van de wereld. Overal waar je komt kom je wel Nederlanders tegen, dus dat het virus hier is opgedoken was te verwachten. Maar dat neemt niet weg dat het vreselijk is dat dit ons kleine kikkerlandje moet overkomen. 

Wat mij wel verbaasde is dat er al vrij snel de Nederlanders die in China wonen naar Nederland werden gehaald. En dan zijn er natuurlijk ook Italianen, Fransen en noem maar op die wonen in China en zijn vertrokken naar hun vaderland. Hadden we dit niet moeten weigeren en deze mensen 14 dagen in hun huis in China moeten laten? Natuurlijk snap ik dat ze terug willen maar zo verspreid je toch dit virus de hele wereld over? Maar goed, wat er ook wordt besloten het zal nooit goed zijn.

"Ikzelf had er niet bij nagedacht om extra boodschappen in te slaan"

Nu zijn de scholen nog open en of dit zo zal blijven wachten we af. Maar als de minister president enkele weken geleden zou hebben geroepen dat alles op slot gaat ook heel Nederland over hem zou vallen. Wat hij ook besluit voor vele is het nooit goed. Ik heb alle vertrouwen in de president dat hij, met allemaal mensen met kennis om zich heen, de goede besluiten gaat nemen. Ik ben blij dat ik niet in zijn schoenen sta.

Nederland is in paniek, Nederland is aan het hamsteren. Ikzelf had er niet bij nagedacht om extra boodschappen in te slaan. Maar vele hebben dit vrijdag 13 maart wel gedaan. In een supermarkt bij ons in het dorp was het een chaos. De drukte was nog erger dan tijdens kerst. Verder is het niet te overzien wat een ellende dit allemaal gaat geven. Banen geschrapt, vluchten geschrapt, landen op slot, bedrijven en horeca hebben het moeilijk en ga zo maar door. Ziekenhuizen bij ons in de buurt hebben ook maatregelen getroffen. Operaties worden uitgesteld en afspraken worden zoveel mogelijk telefonisch gedaan. De zorg heeft natuurlijk de handen vol aan het verzorgen van de getroffen mensen. 

Ikzelf werk op een basisschool en ik ben benieuwd hoelang ik aan het werk kan blijven. Kinderen met verkoudheid, hoesten en niesen mogen niet naar school komen. Dit is nog te overzien maar wat gebeurd er als collega’s verkouden worden en thuis moeten blijven? Op een invalkracht hoeven we waarschijnlijk niet te rekenen want die zijn altijd al schaars. Dat betekend klassen naar huis sturen of toch de school sluiten? En niet te vergeten dat dit virus ook een hele impact heeft op de kinderen. Zij maken zich ook zorgen, hoe jong ze ook zijn. 

Het is een virus dus we weten dat dit weer weg gaat. Hopelijk is dat zo spoedig mogelijk zodat we allemaal weer onze draad kunnen op pakken in ons kleine kikkerlandje!

Ellen Sprikkelman

Ellen Sprikkelman uit Brummen schrijft over wat haar opvalt in het dagelijkse leven. Van kleine tot grote dingen.

Meer lezen van Ellen Sprikkelman?


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright.