SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Nieuwjaarsborrel Zutphen sober na kritiek; Stadspartij boycot het

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - De nieuwjaarsborrel van de gemeente Zutphen is maandagavond goed verlopen, maar anders dan gepland. Het was goedkoop en sober, omdat burgers flink wat kritiek hadden op het bedrag wat begroot was. De Stadspartij besloot alsnog niet te komen. 

De borrel zou gehouden worden in de Kaardebol, maar is verplaatst naar de Burgerzaal. Ook werd er maar 2.200 euro begroot in plaats van de 10.000 euro die er eerst voor weggezet was. Burgemeester Annemieke Vermeulen haalde de kritiek direct aan in haar speech. "Dit jaar wilden we het eenvoudiger: back to basic bij duurzaamheidscentum de Kaardebol. Met stoere laarzen en winterjas lekker buiten, zodat  een nieuwe ondernemer zichzelf op de kaart kon te zetten en ook om de diverse activiteiten op de Kaardebol goed uit te lichten", legt Vermeulen uit. 

Advertentie

Ze ging verder: "Het ontging ons als College niet dat er veel negatieve reacties kwamen op het kostenaspect. Dat vonden wij jammer maar ook begrijpelijk. Daarom hebben wij geluisterd naar wat er leeft, en dus staan we hier in onze eigen Burgerzaal met een eenvoudige borrel met bitterbal. En ik ben blij dat u er bij bent. De kwaliteit van de ontmoeting zelf zit tenslotte vooral in de mensen. En de ontmoeting staat bij ons voorop."

Boycot

Er werden bitterballen geserveerd, ingekocht bij de groothandel. Ook werden er drankjes geschonken voor de burgers. "Niks bijzonders. Gewoon simpel. En dat lijkt me het beste", legt een aanwezige politicus uit. Maar niet de volledige gemeenteraad was aanwezig. Zo liet de voltallige fractie van de Stadspartij het afweten: "Waar al onze inwoners de bezuinigingen voelen is enige soberheid wat ons betreft op zijn plaats", melden ze op Facebook. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.