SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Burgers slaan nieuwjaarsborrel van gemeente Zutphen massaal over

Maak lokale journalistiek mogelijk. Klik hier om LokaalGelderland te steunen!

ZUTPHEN - Veel Zutphenaren gaan niet naar de nieuwjaarsborrel van de gemeente, omdat ze het niet vinden kunnen dat daar budget voor vrijgemaakt is. Dat blijkt uit reacties op artikelen over de borrel op deze nieuwswebsite. 

Maandag bracht de gemeente Zutphen naar buiten dat ze toch minder geld gaan uitgeven voor de nieuwjaarsborrel dan eerder begroot. Eerst was er 10.000 euro vrij gemaakt, maar dat is verlaagd naar 2.200 euro. Maar toch boycotten burgers de borrel. Tom gaat normaliter wel: “Ik sla het dit jaar over. Ik ga daar niet drinken op kosten van de gemeente. Ik doe daar niet aan mee, want we moeten bezuinigingen. Ik breng dat tientje liever naar een lokale stichting die het nodig heeft.” 

Advertentie

Handjes schudden

Ook Annelies ging elk jaar trouw naar de borrel om het college de hand te schudden. “Er moet bezuinigd worden. Dus die borrel moet er gewoon niet zijn. Ik zou er anders nog best entree voor betalen, maar dat kunnen ze zelf niet bedenken”, mailt ze. "Er zijn toch belangrijkere prioriteiten dan borrelen?"

Begin december bracht deze nieuwswebsite naar buiten dat de gemeente 10.000 euro begroot heeft voor de jaarlijkse borrel. Maandag hebben ze besloten het te verplaatsen naar de burgerzaal, waardoor het aanzienlijk goedkoper wordt. 

Tientallen Zutphenaren hebben laten weten de borrel over te slaan. 

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.