Brummen trekt bezuinigingsmaatregel in: toch inzamelactie kerstbomen

Brummen trekt bezuinigingsmaatregel in: toch inzamelactie kerstbomen

De gemeente Brummen gaat toch kerstbomen inzamelen. In eerste instantie wilde ze dit niet doen, als bezuinigingsmaatregel. Maar deze is ingetrokken. 

De jaarlijkse inzamelingsactie bleek een breed draagvlak te hebben onder inwoners. Het college heeft deze signalen ook opgevangen en besproken. Besloten is om de eerder genomen bezuinigingsmaatregel terug te draaien en, net als voorgaande jaren, kerstbomen in te zamelen.

Advertentie

Woensdag 8 januari tussen 13.30 uur en 16.30 uur kunnen kinderen en volwassenen hun kerstboom inleveren. Hiervoor krijgt degene 50 cent per boom. Er zijn vier plekken waar de bomen afgegeven kunnen worden. Bij het afvaldepot aan de Arnhemsestraat, bij het dierenpark aan de Troelstralaan en ook in Eerbeek zijn er twee plekken waar het kan. 

Bezuinigingen 

De voorgestelde bezuiniging was 1 van de 130 in beeld gebrachte maatregelen die vorig jaar zijn voortgekomen uit het traject ‘Financieel gezond Brummen’. Met dit traject is door het toenmalig college en de raad gekeken welke keuzes er nodig zijn om ondanks de lastige financiële situatie op een passende wijze invulling te geven aan de gemeentelijke taken. Met het vaststellen van de begroting op 31 oktober werd vorige week uitvoering gegeven aan dit voorstel. Het college stelt voor om, mede naar aanleiding van de reacties, de kerstbomeninzameling toch op eenzelfde wijze als voorgaande jaren te organiseren.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.