SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Brummen begroot bijna zeven keer minder voor nieuwjaarsborrel dan Zutphen

BRUMMEN - Zutphen is aan het bezuinigen, en heeft daarom 10.000 begroot voor de nieuwjaarsborrel. Maar is dat eigenlijk veel, of weinig? We hebben de begroting van buurgemeente Brummen opgevraagd. 

Ook in Brummen wordt jaarlijks een nieuwjaarsborrel gehouden. “Onze nieuwjaarsreceptie is heel gezellig en ieder jaar weer bijzonder. Maar ook sober en doelmatig. Er was aanvankelijk een jaarlijks budget van 2.000 euro. Daaruit betalen we alles, van zaalhuur, muziek, podium, drankjes, hapjes en andere kosten van”, legt een woordvoerder uit. 

Bezuinigen

Maar ook Brummen moet op de centen letten. Vanaf dit jaar is er 700 euro bezuinigd, dus er is nu ruim 1.300 euro beschikbaar voor de borrel. De zegsman: “We doen het met de middelen die we hebben. Die zijn, zeker als je dat vergelijkt met andere gemeenten of professionele organisaties, zeer laag, maar desalniettemin rekenen we weer op de aanwezigheid van veel inwoners en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties uit onze gemeenten om samen met het gemeentebestuur te toasten op het nieuwe jaar.”

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.