SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Gemeente Zutphen wil bullmastiff die teckel Takkie doodbeet muilkorven

  •  'Een gevaarlijke hond'
  •   10 oktober 2019 - 08:15
  •  

WARNSVELD - De gemeente Zutphen is voornemens een aanlijn- en muilkorfgebod op te leggen aan de bullmastiff die onlangs dwergteckel Takkie doodbeet. Dat betekent dat de hond bij het uitlaten altijd aangelijnd moet zijn en een muilkorf moet dragen. De bullmastiff is door de politie als 'gevaarlijke hond' bestempeld.

Op donderdag 12 september ging het mis. Tineke Klooserboer uit Zutphen liet in het Veldese Bos bij Warnsveld haar dwergteckel Takkie uit. Een toevallige ontmoeting met een bullmastiff ging gruwelijk mis. De grote hond greep de kleine dwergteckel en beet hem dood.

Advertentie

Muilkorf

De gemeente laat na vragen van deze nieuwswebsite weten voornemens te zijn een aanlijn- en muilkorfgebod op te leggen. Dat betekent dat de hond een muilkorf moet dragen en altijd aangelijnd moet zijn. Oók in losloopgebieden.

De gemeente is door de politie geadviseerd over het muilkorven. "De hondengeleider van de politie onderzoekt de hond en beoordeelt zijn gedrag. Naast het gedrag worden ook de gebeurtenissen tijdens het incident meegewogen. Vervolgens adviseert de politie aan ons als gemeente, omdat de burgemeester over een gebod gaat. De hond waar het hier om gaat, wordt als een gevaarlijke hond beoordeeld." legt een gemeentewoordvoerder uit.

Geen strafrechtelijek gevolgen

Eind vorige maand werd duidelijk dat er geen strafrechtelijke gevolgen zijn voor de eigenaar of verzorger van de bullmastiff. "Er is het nodige contact geweest tussen de betrokkenen. Het verhalen van de geleden schade zal via een civiele procedure aangekaart moeten worden. Dit is teruggekoppeld aan de eigenaar van de teckel." legde de politie eerder uit.

Kloosterboer, het baasje van Takkie, zocht tijdenlang contact met de bullmastiff-eigenaar. Echter tevergeefs, gaf ze enkele weken terug aan. "De vrouw belt me niet terug. Ook ga ik twee keer per dag langs haar huis, maar ze is niet thuis."

De eigenaar of verzorger van de hond krijgt een brief over het mogelijke gebod. Vervolgens is er twee weken de tijd om bezwaar te maken, daarna volgt het definitieve besluit van de gemeente.

 


Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Houd LokaalGelderland in de lucht! Steun ons hier.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.