SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Auto vermiste Nico Nijman stond al een tijdje op verlaten Brummense weg, "maar dat is hier niet vreemd"

BRUMMEN - De auto, een zilveren Ford Mondeo, van de vermiste Nico Nijman stond al een tijdje op de Weg naar het Ganzen Ei in Brummen. Waarschijnlijk al vanaf de avond dat hij vermist werd. 

Nico Nijman, een 57-jarige man uit Zutphen, is vermist sinds vorige week woensdag. ’S avonds vertrok hij bij vrienden en sindsdien is hij nooit meer gezien. Waarschijnlijk heeft hij die avond al zijn auto geparkeerd op de verlaten weg vlak langs de IJssel. “Ik zag de auto al staan”, reageert een buurtbewoner. “Maar goed. Het kan van een visser zijn. Of van een boer die zijn auto geparkeerd heeft en met één van zijn machines naar zijn boerderij gegaan is.” 

Natuurgebied

Het is een verlaten rustige weg, met veel weilanden. Ook vissers en natuurliefhebbers komen er vaak. “We kijken niet raar op als we vreemde mensen zien rijden. Ik snap dat je dat verwacht bij zo’n verlaten weg. Maar hier komen veel mensen voor de natuur! Het is een uithoek. En dat heeft z’n voordelen en nadelen.” Buurtbewoners kijken wel gek op als er een onbekende auto staat, “maar dat is hier niet vreemd.”

Uiteindelijk heeft de politie de auto gevonden nadat een boer ze belde. Een andere buurtbewoner: “Ik wilde ook al bellen. Maar heb het niet gedaan. Misschien had ik dat wel moeten doen.” 

"We hebben de weilanden en de oever doorgezocht"
Buurtbewoner

De buurtbewoners zijn geschrokken van de vermissing. Woensdagmiddag werd niet veel verderop een lichaam gevonden langs de IJssel. Mogelijk is dit het lichaam van Nijman. “Verschrikkelijk is het. Heel dubbel. Als het hem blijkt te zijn kan het verhaal afgesloten worden. Maar het zou ook mooi zijn als hij binnenkort weer kerngezond opduikt.” 

Zoektocht

Verschillende buurtbewoners zijn gaan zoeken toen ze melding hadden gedaan van de auto. "We wilde toch weten of iemand niet in de problemen zou zijn. We hebben de weilanden en de oever doorgezocht. Maar we hebben daar niks gevonden. 


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.