Raad kiest Annemieke Vermeulen als nieuwe burgemeester Zutphen

  •   24 oktober 2016 - 21:46
  •  

ZUTPHEN - Maandagavond heeft de gemeenteraad Annemieke Vermeulen gekozen als nieuwe burgemeester van Zutphen. Adjan Pepers maakte dit namens de vertrouwenscommissie bekend. Annemieke Vermeulen moet de opvolger worden van Arnold Gerritsen, hij is begin dit jaar gestopt als burgemeester. Momenteel neemt Carry Abbenhues het burgemeesterschap waar.

De 52-jarige Annemieke Vermeulen is burgemeester van de gemeente Leusden sinds 2009. Ze begon haar politieke loopbaan als raadslid voor de VVD in Alphen - Chaam en werd vervolgens wethouder in deze Noord- Brabantse gemeente. In 2004 werd ze burgemeester van de Gelderse gemeente Millingen aan de Rijn. Mevrouw Vermeulen, geboren in Apeldoorn, is getrouwd en heeft twee kinderen (14 en 16 jaar).

Vermeulen heeft in haar reactie laten weten zeer verheugd te zijn met deze voordracht in een prachtige historische stad met uitdagingen voor de toekomst.

Kandidaten
24 kandidaten hebben, tussen de 40 en 62 jaar oud, hebben zich bij commissaris van de Koning Cornielje gemeld. Hier zitten tien (oud) burgemeesters en elf (oud) wethouders tussen. De andere drie komen uit het bedrijfsleven of uit de overheid. 

Peiling
Eerder dit jaar heeft de gemeenteraad aan inwoners gevraagd wat zij verwachten van een burgemeester. Deze enquête is gebruikt bij het opstellen van het profiel. De afgelopen maanden hebben er gesprekken plaatsgevonden met kandidaten voor het burgemeesterschap. Op basis van deze bespreken is besloten dat Annemieke Vermeulen de nieuwe burgemeester gaat zijn voor de stad. 

Het besluit gaat nu als aanbeveling naar de minister van Binnenlandse Zaken, deze is verantwoordelijk voor de uiteindelijke benoeming van de nieuwe burgermeester. De installatie en beëdiging is vrijdagmiddag 23 december 2016. 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.