Conflict reden van vertrek Hanzehof-directeur

Conflict reden van vertrek Hanzehof-directeur

Mirjam van Tiel, de voormalige directeur van de Hanzehof, is vertrokken vanwege een conflict. Dat zegt Eduard de Voogd, bestuursvoorzitter van het Zutphense theater- en congrescentrum. Woensdag werd bekend gemaakt dat Van Tiel per direct stopte en dat er een interim-directeur is aangesteld.

Veel details wil hij er niet over kwijt. "Het is lastig om details te bespreken als we het over een persoon hebben", vertelt hij. De achterliggende reden van het vertrek is een arbeidsconflict, waar ook een rechtszaak over is gweest. "Er is een verschil in de visie", legt De Voogd uit.

Medewerkers

Dat verschil was niet op de werkvloer op te lossen, blijkt uit het feit dat er een rechtszaak is gevoerd. De afgelopen jaren zat de Hanzehof in een moeilijk vaarwater, omdat de toekomst onzeker was. Een duidelijke visie is in onzekere tijden erg belangrijk.

"(...) daar kan ik niks over zeggen"
bestuursvoorzitter Eduard de Voogd

Maar ook op de werkvloer zelf liep het niet lekker. Enkele medewerkers, die niet met naam online willen, vertellen aan deze nieuwswebsite dat er ruzie was tussen sommige medewerkers en de directeur. De Voogd wil dat niet bevestiggen, maar ontkent het ook niet. "Dat is mogelijk hoe zij het hebben ervaren, daar kan ik niks over zeggen."

Interim

Met het aanstellen van een interim-directeur wil het bestuur weer de juiste kant op varen. "De interim gaat een herstart maken en oppakken wat er opgepakt moet worden. Zo moeten we weer op de goede koers gaan varen."

Johan Boonekamp wordt de interim. "Hij is een capabele man met genoeg ervaring", stelt bestuursvoorzitter De Voogd.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Op deze publicatie rust copyright.