SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphen wil gedeelte Hanzehof slopen en de rest voor miljoenen renoveren

ZUTPHEN - Het zalen- en vergadercentrum van de Hanzehof in Zutphen moet worden gesloopt en de buitensociëteit gerenoveerd. Tenminste, dat wil het college van burgemeester en wethouders. Het flink verouderde complex heeft nodig een renovatie nodig.

Eerder bleek al uit onderzoek dat er drie opties waren voor de Hanzehof. Het hele theatercentrum opnieuw bouwen, het slopen of renoveren. Het college wil nu een combinatie van de laatste twee.

Theater en buitensociëteit

Het voorlopige plan is om de oude buitensociëteit te herstellen naar de oude staat. Ook de grote theaterzaal mag blijven. Het zalen- en vergadercentrum, wat tussen de twee is gebouwd, is volgens het college rijp voor de sloop.

Wel moet er dan een nieuwe ontvangst- en horecaruimte komen. Vervolgens wordt de complete buitensociëteit compleet gerenoveerd. De totale kosten van het idee lopen op tot zo'n acht miljoen euro.

Dure optie

Het is een van de duurste opties om de problemen met de Hanzehof aan te pakken. Een andere optie is de huidige situatie handhaven en investeren in achterstallig onderhoud. Dat kost de gemeente jaarlijks 300.000 euro extra, middels een subsidieverhoging.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.