SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphense VVD'er wil sloopkogel tegen Hanzehof aangooien

ZUTPHEN - Als het aan het Zutphense VVD-raadslid Marieke Schriks ligt, verdwijnt theater de Hanzehof letterlijk uit Zutphen. Dat schrijft ze in een artikel op haar eigen website. De huidige manier handhaven is volgens haar geen optie meer. "Je doet het goed of je doet het anders."

Onlangs kwam er een rapport naar buiten over de toekomst van de Hanzehof. Bureau BMC kwam met drie voorstellen: 4,5 miljoen euro investeren in de huidige Hanzehof, slopen en een kleine zaal terugbouwen of het grote theater helemaal slopen. Kosten: 10 tot 14 miljoen euro.

Voorbarig

Het is opvallend dat Schriks met haar eigen standpunt komt, terwijl deze afwijkt van die van de VVD. De VVD lijkt namelijk in te zetten op behoud van het theater, met zo min mogelijk kosten.

Ze schrijft het volgende op haar website: "Het college stelt voor om optie 1 en 2 te onderzoeken en te kijken of dit tegen lagere kosten kan. Daarover maak ik me zorgen. Ik ben bang dat er straks weer niet wordt gekozen met als gevolg dat we deze discussie over vijf jaar weer voeren. Wat mij betreft kiezen we voor optie 2 of optie 3. Je doet het goed of je doet het anders. Met de bezuinigingen in het vooruitzicht een duivels dilemma en een lastige opdracht voor het college. "

Binnenkort worden de opties pas besproken met de hele gemeenteraad.

 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.