SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Waarom zijn de palen van de verkiezingsborden niet opgeruimd?

REGIO - “De gemeente heeft weer eens half werk gedaan”, schrijft een lezer naar de redactie van deze nieuwswebsite. “Ze zijn namelijk vergeten de palen van de verkiezingsborden op te ruimen.”

Echter ligt het toch wat anders! In de gemeente Zutphen staan de palen van de verkiezingsborden er inderdaad nog. In Brummen staan de palen inclusief de borden er nog. Maar waarom is dat? 

De reden is simpel. We mogen over een maand weer naar de stembussen! Dan zijn namelijk de Europese Verkiezingen. “De verkiezingsborden worden tijdelijk weggehaald om schoongemaakt te kunnen worden. De palen blijven inderdaad staan. Daarna worden ze deze week weer opgehangen voor de Europese verkiezingen in mei”, legt een woordvoerder van de gemeente Zutphen uit. 

Wat houden die verkiezingen in? 

De verkiezing van de leden van het Europees Parlement wordt eens in de 5 jaar gehouden. Er bestaat binnen Europa geen uniforme verkiezingsprocedure voor het Europees Parlement. Ook de stemming vindt niet in alle lidstaten op dezelfde dag plaats.

De laatste verkiezing voor de Nederlandse leden in het Europees Parlement vond plaats op donderdag 22 mei 2014. De volgende verkiezing vindt plaats op 23 mei 2019.


Reageren? Mail de redactie via [email protected] of stuur een chatbericht via onze chatfunctie.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.