SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Provincie Gelderland herkent klachten over N348 bij Leuvenheim niet

LEUVENHEIM - Er gebeuren geregeld ongelukken op de N348 bij Leuvenheim. Omwonenden geven aan dat het aan de weg zou liggen. Maar dat herkent de provincie niet. 

Dit jaar zijn er al drie ongelukken gebeurd op het korte stuk provinciale weg. De weg zou snel glad worden bij slecht weer. Iets wat te verklaren is, omdat het regende bij alle drie de ongelukken. 

De provincie geeft aan dat zij geen klachten ontvangen hebben. “Er zijn bij ons geen specifieke klachten bekend over het weggedeelte bij Leuvenheim noch  geeft de kwaliteit en leeftijd van de verhardingen aanleiding tot te verwachten problemen.” De woordvoerder gaat verder: “Wij kunnen als daar direct aanleiding voor zou zijn specifiek stroefheidsonderzoek uitvoeren.”

Menselijk handelen

De provincie geeft wel aan dat het vaak aan de mensen zelf ligt. “De oorzaak in zijn algemeenheid bij ongelukken is menselijk handelen. Vooral de aandacht en alertheid tijdens het rijden is essentieel. Zeker bij slechtere weersomstandigheden is aangepast rijgedrag gewenst.” Dat zou kunnen verklaren waarom het bij slecht weer vaak mis gaat. 

Het stuk waar de ongelukken gebeuren is een 50 km/u-stuk. Tussen het 80 km/u-stuk en het 50 km/u-stuk zit een wegversmalling. 

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.