Het ongeluk in januari dit jaar.

Leuvenheimers maken zich zorgen om N348: "Het wordt hier snel glad, en dat zorgt voor ongelukken"

LEUVENHEIM - Binnen negen dagen twee ongelukken op de N348 in Leuvenheim. “Dat is wel erg veel”, zucht een bewoner van het kleine dorp. Maandag knalde een auto tegen een boom aan. Twee maanden geleden crasthe een auto op precies dezelfde plek. 

Bij het ongeluk van maandag weten verschillende buurtbewoners te vertellen dat de weg snel glad wordt. “Als het regent is het oppassen geblazen! Dan is het heel glad. En vooral die wegversmalling maakt het dan link.” Die theorie lijkt niet vreemd. Want bij tijdens alle drie de bovengenoemde ongelukken was het wegdek nat. 

Van 80 naar 50

“Het gaat hier ineens van 80 naar 50. Dan heb je ook nog een wegversmalling, dus je moet snel in de remmen. Als het dan ook nog eens glad is glij je door! Zoals bij deze boom twee keer is gebeurd in de afgelopen maanden.” Wat er aan te doen is? “Goede vraag! Maak het vanaf het einde van de rotonde direct 50. Dat zou misschien helpen”, meldt Gert. Hij woont in Leuvenheim en reageert op berichtgeving van het ongeluk. 

Lees verder onder de video. Beelden van het ongeluk begin dit jaar...

De weg is eigendom van de provincie. Of de ongelukken inderdaad veroorzaakt zijn door gladheid kunnen ze niet zeggen. “Over oorzaken van ongelukken kunnen wij niets zeggen”, laat woordvoerder Petra Borsboom weten. “Overgrote deel van ongelukken heeft niet met de infrastructuur te maken blijkt uit politie en verzekeringsongelukken”, legt ze uit. Maar vallen deze ongelukken daar ook onder? “We gaan het uitzoeken met een verkeersdeskundige. Glad door regen ken ik niet wel aquaplaning als verschijnsel bij stortbuien.”

Beelden van het ongeluk eerder deze week...

 


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.