Mysterieuze collectanten in Brummen blijken legitieme deurwervers

BRUMMEN - De deurbel klonk zaterdagavond bij meerdere inwoners in Brummen: een werver van een goed doel stond aan de deur. Echter vertrouwden enkele inwoners het niet en werden ze aangezien als 'mysterieuze collectanten'. Echter blijkt dat niet zo te zijn.

De deur-tot-deurwervers waren werkzaam voor SOS Kinderdorpen, een wereldwijde kinderontwikkelingsorganisatie. Hoewel de wervers wel een badje droegen van de organisaties, wantrouwden sommige inwoners het. "Ze kwamen op zaterdagavond ergens na acht uur, dat vond ik raar", laat een inwoner weten. Enkele inwoners raadpleegden ook de website van de organisatie, waar de wervingsactie niet stond vermeld.

Fout

Navraag bij SOS Kinderdorpen leert dat de 'mysterieuze collectanten' geen fraudeurs waren. "Gelukkig is er geen sprake van fraude en waren de wervers met toestemming in Brummen", vertelt Lizzy Kreeftmeijer, woordvoerder van SOS Kinderdorpen. De werving is uitbesteed aan een extern bedrijf. "Deze bureaus hebben per week een aantal wijken waarin zij mogen werven om zo de druk op de voordeur te verlagen. Echter moeten zij deze wijken netjes omboeken op het doel waarvoor zij er gaan lopen. Dit linkt met onze website waardoor mensen altijd kunnen zien waar er wordt geworven voor SOS Kinderdorpen. Helaas hebben zij deze wijk pas op zondag omgeboekt, waardoor het niet terug te vinden was op onze website."

"Soms zijn ze echter iets te enthousiast"
woordvoerder Lizzy Kreeftmeijer

Kreeftmeijer heeft het externe bedrijf aangesproken om te voorkomen dat het nogmaals gebeurd. Ook hadden de wervers niet ná 20.00 uur aan de deur mogen komen. "Maar soms zijn ze echter iets te enthousiast en gaan ze wat langer door. Dit is natuurlijk absoluut niet de bedoeling!" De komende tijd komen ze echter niet in Brummen. "Ze mogen maximaal eens per vier weken aan de deur komen."


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.