SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Zutphenaar (62) overleden na overval in Frankrijk

BARJAC - Henk van den Noort, van oorsprong een Zutphenaar, is overleden bij een gewelddadige overval. Dit gebeurde in zijn woning in Frankrijk. 

De man is na de overval in het ziekenhuis gekomen. Hier is hij een paar weken later overleden. Het staat nog niet helemaal vast dat de overval op de man hem fataal is geworden. Daar doet de Franse politie onderzoek naar, meldt dagblad Midi Libre.

Op de grond

De overval vond plaatst op 8 december. Hij werd zwaar mishandeld in zijn huis in het Franse Barjac. Van den Noort werd pas twee dagen later liggend op de grond aangetroffen. De Franse gendarmerie heeft twee verdachten opgepakt. Zij worden in ieder geval vervolgd voor diefstal en mogelijk ook doodslag.

Henk van den Noort werd geliefd in ‘zijn’ Zutphen. “Hij was een zeer geliefde persoon en bevlogen geluisdtechnicus. Voor zijn vertrek naar Frankrijk was hij verbonden aan de Zutphense Call of Fame. Destijds de oefenruimte en podium locatie voor Zutphense popmuzikanten. Velen hebben Henk meegemaakt als producer en techneut in ‘ De Call’ voor velen place to be”, vertelt een bekende van hem. 

Herdenking

Aanstaande zaterdag word een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Dit gaat gebeuren op het uitwijkplatform aan de Kanonsdijk in Zutphen. De herdenking is om 11.15 uur. De organisatoren willen graag dat geïnteresseerden zich aanmelden via dit Facebookevenement.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.