Baudartius en Het Stedelijk vestigen gezamenlijk vmbo op Noorderhaven

ZUTPHEN - Het nieuwe gezamelijke vmbo van het Baudartius en Het Stedelijk gaat zich vestigen op het voormalige terrein van Flamco op het industrieterrein bij de Noorderhaven. Over vijf jaar moet het rond zijn.

Dat blijkt uit een besluit van het college van de gemeente Zutphen. De vmbo-tak van Het Stedelijk vertrekt dan van de Wijnhofstraat. De tak van het Baudartus verlaat de locatie aan de Isendoornstraat, waar ook het lyceum van de school zit.

Verouderd

Het gebouw van het Baudartius wordt dan gesloopt. Het lyceum trekt in bij het naatgelegen gebouw van Het Stedelijk. Daar komt ruimte vrij door het vertrek van het vmbo.

Het Baudartius-gewouw komt uit de jaren '50 en is dus sterk verouderd. Ook het gebouw van Het Stedelijk aan de Wijnhofstraat voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.

Opknappen

Op de plek van het Flamcoterrein, welke circa 7000 vierkante meter groot is, komt een nieuw schoolgebouw. Dat duurt nog zeker vijf jaar voordat het er staat.

Het huidige Baudartiusgebouw wordt eerst nog voor 1,7 miljoen euro opgeknapt. Daarmee kan het zeker nog vijf jaar mee. Dat geld komt uit het potje van het Masterplan Onderwijshuisvesting.


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.