SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Natuurkundedocent op Zutphense school beweert in les dat 9/11 geen aanslag was

ZUTPHEN - Jan Allaart, natuurkundedocent op het Zutphense Baudartius College, zorgt voor een hoop commotie nadat hij uitspraken deed over 9/11. Leerlingen zijn verbaasd dat de man beweert dat het geen aanslag was. 

Leerlingen van de school vertellen dat de man een les openende met de stelling: '9/11 was geen aanslag'. Hij zou vertelt hebben dat de Amerikaanse regering achter de aanslagen zitten. 

Verschillende ouders van leerlingen vertellen dat ze ook niet te spreken zijn over het voorval. "Je kunt zulke complottheorieën toch niet in de richting van leerlingen gooien. Hou dat lekker voor jezelf. De kinderen kunnen hun eigen mening wel vormen", vertelt een ouder die deze nieuwswebsite tipte. 

Vatbaar

Eén van de leerlingen die in de desbetreffende les zat was ook verbaasd. "Vreemd dat hij zo vatbaar is voor complottheorieën. Je hoort als docent nog wel een beetje objectief te zijn." 

Allaart was niet bereikbaar voor commentaar. De rector van de school heeft wel aangegeven dat hij het niet vindt kunnen.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.