SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Half miljoen voor vernieuwing wegen De Hoven

ZUTPHEN - De gemeente Zutphen wil 500.000 euro uittrekken voor de herinrichting van De Hoven. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het gaat onder meer om de Kanonsdijk en de Weg naar Voorst.

Voordat de herinrichting begint wordt er gewacht op de nieuwe rondweg. De N345 wordt in 2020 opgeleverd waardoor de verkeersdrukte in de Hoven sterk zal afnemen. Naast de twee grote wegen worden ook diverse pleinen aangepakt. Onder meer het 'Hertog van Gelreplein', het 'IJsselplein' en het plein bij herberg 't Kanon.

Rondweg

Aanleiding voor de herinrichting is de nieuwe rondweg. Verkeer dat van en naar Voorst, en ook Apeldoorn, gaat, komt over de Weg naar Voorst. Die weg loopt dwars door de wijk. De nieuwe rondweg gaat helemaal om de weg heen, waardoor het een stuk rustiger wordt in De Hoven. Op de Kanonsdijk zal het effect minder te merken zijn, al verwacht de gemeente wel dat het vrachtverkeer op de Kanonsdijk zal afnemen.

De Weg naar Voorst komt er ook heel anders uit te zien, meer 'dorps'. Op Nationale Burendag bespreekt de gemeente de voorlopige plannen met de wijkraad en inwoners van De Hoven. Hovenaren klagen al jaren over de verkeersdrukte.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.