SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Niet vier, maar drie wethouders in Bronckhorst

BRONCKHORST - De eindstreep van het coalitieakkoord voor de gemeente Bronckhorst is in zicht. Daarom hebben de drie formerende partijen -GroenLinks, VVD en Gemeentebelangen- hun kandidaat-wethouders al bekend gemaakt. Daar is één ding opvallend aan: het zijn er niet vier, maar drie.

Elke partij levert één wethouder. Die gaan samen met burgemeester Marianne Besselink het college van burgemeester & wethouders vormen. Doordat elke partij slechts één wethouder naar voren schuift, willen de partijen meer onderlinge gelijkwaardigheid benadrukken. Daarnaast is een slank maar krachtig bestuur volgens hen belangrijk.

Kandidaat-wethouders

Evert Blaauw (Gemeentebelangen Bronckhorst)
Blaauw woont in Zelhem. Tot op heden is hij Raadslid en fractievoorzitter. Blaauw werkt als ondernemer en senior consultant.

Willem Buunk (VVD)
Buunk woont in Steenderen. Hij was tot 2015 Raadslid in Utrecht. Buunk werkt als adviseur omgevingsbeleid.

Paul Hofman (GroenLinks)
Hofman woont in Doesburg. Hofman is tot op heden Statenlid in Gelderland. Hij werkt als manager voor een zorgorganisatie. Om zijn gezin met 3 jonge kinderen te ontzien en gezien de korte afstand tot de gemeentegrens zal Hofman de Raad toestemming vragen om in Doesburg te blijven wonen


Reageren? Mail de redactie via reageren@lgld.nl.
Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.