SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Kies jij nog voor een duur toestel bij je abonnement?

REGIO - Een telefoonabonnement met telefoon wordt minder populair. Sinds abonnementen met een telefoon op afbetaling worden geregistreerd in het Bureau Krediet Registratie (BKR). Consumenten kiezen nu vaker voor een sim-only met een los toestel. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper.

Begin dit jaar koos 34% van de telefoonkopers voor een los toestel, afgelopen maanden is dat gestegen naar 44%. Als mensen nog wel voor een 'geleend' toestel gaan, kiezen ze ervoor om minder te lenen en een groter bedrag aan het begin van het abonnement af te dragen.

BKR

In mei dit jaar werden de regels omtrent de abonnementen verscherpt. Het BKR kwam om de hoek kijken in het proces. Je moet namelijk aan kunnen tonen dat je genoeg verdient om je abonnement te kunnen betalen, daarnaast wordt de lening meegenomen in de registratie bij het BKR. Zo'n registratie kan nadelige gevolgen hebben als je bijvoorbeeld een hypotheek wil afsluiten. Ook providers als Vodafone en KPN melden dat ze hun omzet zien dalen sinds de gewijzigde wetgeving, meldt de NOS.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.