SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Samen met de kinderen werd de aftrap voor de bouw gegeven.

Zo maakt Brummen haar basisonderewijs weer 'up to date'

BRUMMEN - De gemeente Brummen telt vanaf eind volgend jaar drie 'moderne' schoolclusters. Met die vooruitgang wil de gemeente het basisonderwijs in de gemeente weer 'up to date' maken. Maandag werd de aftrap gegeven van een nieuwe scholencluster.

Basisschool De Enk en de C. van Leeuwenschool trekken vanaf het schooljaar 2018/2019 in in het nieuwe complex. Koopmans Bouwgroep gaat aan de slag met de bouw aan de H.A. Lorentzstraat in Eerbeek.

Grote operatie

De bouw maakt onderdeel uit van de 'grote operatie'. In 2015 is het scholencluster aan de Sweelinckstraat gerealiseerd, waarin De Sprankel, De Triangel en een kinderopvangorganisatie zijn gehuisvest. Het scholencluster aan de Meengatstraat in Brummen, waarin de Oecumenische Basisschool en Expeditie 24/7 zijn gehuisvest, is dit voorjaar in gebruik genomen. 

"De nieuw te bouwen school is het sluitstuk van een grote operatie waarbij we als gemeente in nauwe samenwerking met onder andere alle schoolbesturen hebben geïnvesteerd in goede en moderne huisvesting van de basisscholen in onze gemeente", aldus wethouder Eef van Ooijen.

Bij de officiële starthandeling werd maandag gedaan door burgemeester Alex van Hedel. Daarbij waren leerlingen, docenten, ouders en buurtbewoners aanwezig.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.