SCROLL VERDER
SCROLL VERDER
Bij de Lidl is na een tijd de regel geschrapt.
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Speciale regels in de supermarkt voor scholieren: "Discriminatie en grote onzin"

WARNSVELD - Je tassen bij de ingang neerleggen, speciale kassa waar je niet aan mag afreken, je mag niet met meerdere de supermarkt in en nog meer van dat soort regels. Volgens klanten van supermarkten is het uit den boze dat dit soort regels voor scholieren gehanteerd worden. Dat blijkt uit een enquete van LokaalGelderland.

Tas bij de ingang
Via een verstuurde enquete en mensen die een bezoek gebracht hebben aan een supermarkt te vragen blijkt dat 96% het niet vind kunnen dat deze regels gehanteerd worden. Vooral in Zutphen gebeurt het veel, dit omdat hier veel middelbare scholen zitten. “Ik begrijp dat het vervelend is dat scholieren dingen jatten uit een supermarkt. Maar er is altijd wel een meerderheid die dingen verkeerd doet, zoals vluchtelingen en Marokkanen. Die hoeven hun tas toch ook niet bij de ingang te leggen? Overigens kunnen ouderen er ook wat van” reageert een klant van de Albert Heijn in Warnsveld op de vraag. 

Vooral bij bovengenoemde supermarkt worden strenge regels gehanteerd voor scholieren. “Ze mogen blij zijn dat we nog komen. Maar eigenlijk is het discriminatie en grote onzin. Ik praat niet goed dat mensen stelen uit een supermarkt. Maarja dan zou je de regels voor iedereen moeten hanteren. Gelukkig is het nu vakantie en kan ik mijn tas lekker omhouden” zegt een leerling van het Isendoorn. Ook een mevrouw op leeftijd neemt het op voor de kinderen: "Ook mijn leeftijdsgenoten stoppen wel eens heel 'per ongeluk' wat in hun rollator en vergeten het er uit te halen. Het zijn echt niet alleen de scholieren hoor. Stukje zogenaamde volwassenheid van de bazen hier. Ik had me er als ik hun was niks van aan getrokken. De klant is koning toch?"

De Warnsveldse supermarkt staat zelf achter hun beleid, en wil er verder ook niet op reageren. Ook de Lidl heeft enige tijd regels gehanteert voor scholieren. Om onbekende redenen zijn ze daar mee gestopt. 

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.