Wildplukken in Barchem
- Nieuws
- 20 juni 2023
- LokaalLochem
BARCHEM - Op zondag 9 juli van 13.00 tot 16.30 uur vindt in Barchem in de middag een bijzondere kookworkshop plaats waarin deelnemers leren over het plukken en bereiden van wilde eetbare planten. In de volksmond worden deze planten vaak als onkruid beschouwd, maar ze zijn o zo voedzaam en smaakvol. In de keuken gaan de deelnemers aan de slag met de eigen oogst om heerlijke gerechten te bereiden.
Workshop plantaardig koken
Wildplukkenner Celien Jansen van der Sligte leidt de deelnemers langs wilde eetbare planten op het erf van De Kunstboerderij in Barchem. Zij plukken zelf de bladeren en andere plantdelen voor onder meer wilde pesto. Tijdens de kooksessie laat Nicoline Dobbe, begeleider in plantaardig koken, zien hoe je een wildpluksoep op smaak brengt met kruiden en specerijen. De deelnemers bereiden plantaardige gerechten en krijgen inzicht in gezond en lekker plantaardigkoken met én zonder wildpluk.
Vitaminen voor het oprapen
Wilde eetbare planten zitten vol vitaminen en mineralen. Meestal in hogere doseringen dan de geteelde groenten en kruiden die in de supermarkt liggen. Afhankelijk van het seizoen en de bodem wisselt het aanbod van wilde planten en hun eetbare delen. De planten hebben elk een onderscheidende uitgesproken smaak en lenen zich voor verschillende toepassingen van eten en drinken.