SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Dierenvoedselbank Kwispel geopend in Lochem

LOCHEM - Monique Schutte uit Lochem wil heel graag mensen helpen met een kleine beurs. Daarom is ze in haar eigen tuin een dierenvoedselbank begonnen. Mensen kunnen hier van alles ophalen voor hun viervoeter, of andersoortig huisdier. 

Jesse Sprikkelman spreekt met Monique Schutte. Lees verder onder de podcast...

Lange tijd had ze een menstruatie uitgiftepunt (MUP). Daar konden vrouwen menstruatieproducten ophalen, gratis. Ze kreeg meermaals de vraag of ze ook wat voor huisdieren had. Zo is ze op het idee gekomen om een dierenvoedselbank te beginnen. "De producten die krijg ik van inwoners van Lochem. Omdat ik geen stichting ben mag ik niks van fabrikanten ontvangen."Spullen voor dieren zijn van harte welkom. "Denk aan dierenvoer, drinkbakken, hondenshampoo. Eigenlijk van alles!"

Weten hoe het is

Schutte wil mensen helpen omdat ze in hetzelfde schuitje heeft gezeten. "Ik heb het lange tijd financieel moeilijk gehad, met vier kinderen in huis. Ik weet dus hoe het is om bijna niks te hebben. En toen was ik erg blij met alle hulp die ik kreeg! Daarom wil ik er nu voor een ander zijn."

Maar we moeten toch even advocaat van de duivel spelen. Moeten mensen met een kleine beurs wel huisdieren hebben, is een vraag die door veel hoofden spookt. Schutte vindt "dat onzin. Want mensen hebben vaak al huisdieren wanneer ze in de problemen raken. Deze doe je niet zomaar weg. Want het is een gezinslid.  

Elke dinsdag van 10.00 uur tot 13.00 uur geopend, aan de Noorderbleek 73 in Lochem. Wie wat wil doneren kan het daar afleveren of bellen naar 0617418130.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.