SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Examen WFT basis behalen

  •  Partner Content
  •  Gepresenteerd door

LOCHEM - De Wft (Wet financieel toezicht) module Basis geloofsbrief geeft toegang tot financiële diensten. Maar wat houdt de Wft basis in? Deze regeling is door de Nederlandse overheid ontwikkeld om de topkwaliteit van financieel advies te garanderen en de rechten van klanten te waarborgen. De DNB en de AFM zijn verantwoordelijk voor het toezicht. Dit betekent dat iedereen die in de financiële sector wil werken een aantal Wft-certificaten moet behalen, waaronder de Wft-basis. Dit kan worden verkregen via het afleggen van een examen.

Inschrijven voor examen

Bij inschrijving voor de Wft basisopleiding van Hoffelijk weet je zeker dat je voldoende bent voorbereid op het examen. Je hebt geen lange studieperiode nodig, slechts 43 uur, omdat de cursus zich concentreert op de belangrijkste concepten die nodig zijn. Inbegrepen in het programma is een online leerplatform waar je 12 maanden lang toegang toe hebt, zodat je in je eigen tempo kunt beginnen en de stof kunt doornemen. Bovendien krijg je veel examen gerelateerde oefenvragen. Als je denkt dat je alle kennis over Wft basis hebt, kun je alleen de oefenexamens kopen, die zijn ontworpen om het echte examen te weerspiegelen, en deze gebruiken om je voor te bereiden. Dit geeft je de vrijheid om te beginnen wanneer het jou het beste uitkomt.

Hoffelijk verzorgt het Wft-basis examen, dat bestaat uit 42 vragen en 120 minuten duurt. Er zijn meer dan 55 examencentra in Nederland die geopend zijn van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Als je het examen niet doordeweeks kunt doen, kun je het ook in het weekend afleggen. Bij succesvolle afronding krijg je een certificaat en een diploma.

WFT basis

Uw Wft Basis diploma hoeft nooit te worden verlengd; als je het eenmaal heeft behaald, is het voor altijd van u. Voor alle andere Wft-diploma's geldt echter dat je deze moet onderhouden via een Wft PE. Dit traject kan bij Hoffelijk worden doorlopen. Voor elk Wft-certificaat zijn trainingen beschikbaar om je goed voor te bereiden op de examens, die ook bij Hoffelijk kunnen worden afgelegd. Na het behalen van je Wft Basis zijn er diverse aanvullende examens beschikbaar. Meer details vind je op de website van Hoffelijk.

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.