SCROLL VERDER
SCROLL VERDER

Matthijs van Nieuwkerk loopt niet meer opgetogen over de Zutphense zaterdagmarkt

ALMEN / ZUTPHEN - Matthijs van Nieuwkerk uit Almen doet geregeld - zichtbaar met veel plezier - zijn boodschappen op de zaterdagnmarkt in Zutphen. Sinds deze zaterdag zal dat voor altijd anders zijn. Zijn goede imago is flink aangetast door de publicatie van De Volkskrant, over zijn gebracht achter de schermen bij De Wereld Draait Door (DWDD).

De krant sprak met vijftig medewerkers van de talkshow, die spreken van structureel grensoverschrijdend gedrag. Hij zou enorme woede-uitbarstingen hebben gehad. De hele vaderlandse pers is hierover in rep en roer. We zetten een aantal nieuwsfeiten voor je op een rij.

Top2000 Quiz

De opnames van de Top2000 Quiz, die van Nieuwkerk presenteert, zijn afgelast. Zaterdag zou deze opgenomen worden. "Na het verschijnen van het Volkskrantartikel en de dynamiek die dat losmaakt, moeten we constateren dat vandaag niet de aangewezen dag is om een feestelijke quiz op te nemen", vertelt een woordvoerder van de NTR aan het ANP.

BNNVARA-presentator Tim Hofman reageert geschrokken. "Dit is op alle vlakken buitensporig. De directie van BNNVARA moet zorgen dat dit nooit meer gebeurt", schrijft hij op Instagram. Hoe Van Nieuwkerk zich gedroeg gaat "alle perken te buiten gaat en nooit meer mag gebeuren."

'Niet trots'

NPO-directeur was in de tijd van DWDD directeur bij de VARA. Hij reageert in De Volkskrant op hun onthulling. "Misschien vonden wij dat heftige gedrag op heel veel plekken in de mediawereld normaal. Ik ben er niet trots op hè, ik vind het niet fraai - maar die werkcultuur was op veel plekken in Hilversum zo hard", zegt hij.

Özcan Akyol - een vriend van Van Nieuwkerk - reageerde op het nieuws bij Jinek. "Als het echt zo erg was. Ik bedoel, het was erg, maar als het echt zo erg was dat het niet te verdragen was dan kun je toch niet vijftien seizoenen zo'n programma door laten gaan. Er moeten ook goede en mooie dingen daar gebeurd zijn."

Jan Slagter reageerde bij Op1...

Reageren? Mail de redactie via [email protected].
Steun de lokale journalistiek. Word donateur van LokaalGelderland

Op deze publicatie rust copyright. Onze foto of video gebruiken? Dat kan hier.